Cele mai dure moduri de a muri. Pedeapsa cu moartea

Cele mai dure moduri de a muri. Pedeapsa cu moartea

Există diferite moduri de a muri. Moartea este o lege fundamentală a naturii. Este sfârșitul unui ciclu și începutul către o altă etapă. Nu moartea trebuie să ne înspăimânte, ci modul în care murim. Cercetătorii au stabilit o listă cu cele mai groaznice moduri de a muri.

Cele mai dure moduri de a muri

Exista o șansa infimă de a te salva într-un lift aflat în picaj, să te așezi pe podea lungit. Dacă te afli în picioare, partea inferioară a corpului va fi zdrobită. Capul are mari șanse de a fi afectat mai puțin, ceea ce duce la starea de conştientă a morții.

Safismul

Safismul era o metodă de execuție a perşilor. Condamnatul era scufundat în apă, cu picioare și capul deasupra apei. Timp de câteva zile, era hrănit cu miere și lapte, până când făcea diaree. Excrementele atrăgeau o mulțime de insecte care depuneau ouă pe corpul condamnatului. În scurt timp, larvele devorau tot corpul.

moduri de a muri

Două moduri de a muri foarte dure

Groapa Marianelor are o adâncime de peste 11000 de metri. Fără un echipament special nu se poate supraviețui din cauza presiunii extrem de mare. Fiecare centimetru al corpului ar fi strivit și zdrobit.

Steaua neutronică este o rămăşiţă a colapsului gravitaţional al unei stele aflate într-o supernovă. Cel care intra în acest câmp gravitaţional intens și permanent se va dezintegra în câteva secunde, la nivel atomic și molecular.

Crucificarea

Când vorbim despre crucificare ne gândim la Iisus. Crucificarea era practicată de romani și presupunea cuie bătute în mâini și picioare. Corpul era atârnat de o cruce, unde, cutia toracică sub greutatea mâinilor se deformă, umerii se dislocau, plămânii nu mai funcţionau. Moartea era lentă și extrem de dureroasă.

Privarea de apă și de somn

Un om poate trăi 6 zile fără să se hidrateze. După această perioadă devine agresiv și are halucinații și intră într-o stare de delir și dureri feroce.

Moartea prin privare de somn este la fel de cruntă. Un om poate rezista 11 zile fără să doarmă. Oboseala cronică determina creșterea tensiunii arteriale, persoana devine confuză, are halucinații și intervine delirul. Moartea survine din cauza disfuncţiilor care se produc în creier.

moduri de a muri

Alte moduri de a muri

Moartea prin ardere este una dintre cele mai cumplite. Creierul este lovit de mai mulți stimuli care provoacă dureri greu de suportat. Pielea se topește, mușchii ard precum hârtia, ochii fierb ca niște ouă, iar căile respiratorii se topesc.

Secole de-a rândul oamenii au inventa cele mai cumplite metode de ucidere a condamnaţilor. În Asia, erau folosiți elefanţi care calcau în picioare condamnatul. Elefanţii erau dresaţi în acest sens, iar victima era omorâtă după chinuri groaznice.
Mersul pe scândura nu este un spectacol de circ. Mult timp, piraţii erau legați la picioare și obligați să meargă pe o scândură aflată la o înălțime mare.

Bestiarii erau gladiatorii antrenați pentru a se lupta cu animale sălbatice. În timp ce gladiatorii erau înarmați, criminalii sau prizonierii erau trimiși în arenă fără nicio protecția.

Până în anul 1905, în China, a fost utilizată o metodă macabră de ucidere. Metoda se numește lingchi și presupunea legarea condamnatului de o scândură și felierea lentă a corpului.

Pedeapsa cu moartea

În 10 octombrie este ziua mondială împotriva pedepsei cu moartea. Cu toate acestea, în lume sunt 68 de țări care practică pedeapsa cu moartea. Se spune că pedeapsa cu moartea este un eșec al justiției.

  • Franța a abolit pedeapsa cu moartea în anul 1981, după un scandal uriaș.
  • In SUA, pedeapsa cu moartea se practică în 32 de state și se poate aplica chiar și minorilor. Între timp, Irakul a revenit la pedeapsa cu moartea.

Cele mai multe execuții au loc în China, Arabia Saudită, SUA și Iran. În SUA, un deținut poate aștepta și 15 ani, până când va fi executat. În tot acest timp, deținutul ocupă o celulă de 2 metri în care este izolat 23 de ore din 24.

În ceea ce privește România, în epoca ceaușistă au fost condamnate la moarte 104 persoane. Executarea se făcea prin împușcare. Era alcătuit un pluton format din 12 persoane care primeau câte 5 cartușe și erau obligaţi să tragă foc după foc.

Cei care făceau parte din pluton aveau un profil psihologic bine definit și semnau o declarație de confidenţialitate. Dacă divulgau aceste secrete erau și ei condamnați la moarte. Ultima execuție s-a făcut în anul 1987.

moduri de a muri

Coreea de Nord

În Coreea de Nord poți fi executat dacă deții o Biblie sau vizionezi filme sud coreene. În Sudan, pedeapsa cu moartea se face prin crucificare. În anul 2013, în China au fost executaţi 2300 de deținuți. Faptele acestora pot fi de proxenetism, averi ilicite, droguri.

În anul 2016, populația masculină dintr-un sat iranian a fost executată în întregime. Bărbații erau suspectaţi de trafic de droguri. În prezent, satul este locuit numai de femei. Satul se află în apropierea graniței cu Afganistan, care este unul dintre cei mai mari producători de droguri din lume.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)