Cele mai concludente dovezi ca polii magnetici sunt in plina schimbare

Anul 2012 ridică foarte multe întrebări cu privire la viitorul omenirii. Se cunoaşte foarte bine faptul că fel de fel de teorii sunt atribuite pentru anul în curs cum că ar pune capăt omenirii. Data de 21 decembrie 2012, fatidică încă de pe acum, este termenul limită pe care omenirea, în formatul sau actual, îl mai are pentru evoluţia sa. După această dată nu se cunoaşte foarte bine ceea ce va urma. Teoria cea mai plauzibilă conform căreia marea schimbare se va produce este inversarea polilor magnetici ai Pământului. Această teorie îşi regăseşte explicaţia în fenomenele naturale care se produc, cu o intensitate ieşită din comun, în ultimii ani.

Semnele schimbării polilor magnetici

După comunicatul oficial al Institutului Britanic de Geologie mai multe anomalii se produc în Oceanul Atlantic. Acestea poartă numele sugestiv deAnomaliile din Sudul Atlanticului” (South Atlantic Anomaly) determinând o slăbire considerabilă a câmpului magnetic al Terrei. Aceste anomalii au fost întâlnite pentru prima dată în Africa de Sud, iar apoi s-au răspândit într-o zonă foarte vastă. Acest lucru poate să fie primul semn care se regăseşte în câmpul magnetic cu privirea la iminenta inversare a polilor.

Gauthier Hulot, de la institutul de Fizică a Pământului, de la Paris, afirma că în zona Atlanticului de Sud, câmpul magnetic este cu 30% mai slab decât pe restul Planetei.

În prezent nu se cunoaşte timpul necesar de care are nevoie procesul de inversare a polilor magnetici, dar specialiştii de la Institutul Britanic de Geologie cred că radiaţiile s-au intensificat în anumite zone ale globului. Câmpul magnetic al pământului a mai suferit modificări în decursul timpului, ultima dată când a ajuns la un nivel scăzut a fost acum 800.000 de ani. Din acest motiv, oamenii de ştiinţă, au concluzionat că Terra poate să-şi repare singura câmpul magnetic indiferent de daunele suferite.

Un alt semn pentru care inversarea polilor magnetici este o teorie plauzibilă este încălzirea fără precedent ale anumitor zone nordice. Acest fapt se poate observa cel mai bine din reportajul alăturat.

Loading...

Intensificarea cutremurelor din ultimii ani nu este decât un alt semn cu privire la inversarea polilor magnetici. Dacă în anul 2000 s-au înregistrat pe glob un număr de 1344 cutremure cu o magnitudine între 5-6 grade pe scara Richter, în anul 2011 s-au înregistrat 2268 de cutremure cu aceeaşi magnitudine.

James Ross a descoperit pentru prima dată Polul Nord Magnetic (PNM) în anul 1831, atunci când a efectuat o  expediţie. O lucrare NASA, efectuată în anul 2009, susţinea că în ritmul actual, dacă PNM îşi menţine actuala viteza, în mai puţin de 50 de ani o să se regăsească în Siberia. Se pare că calculele specialiştilor de la NASA nu au fost atât de precise sau nu au dat publicităţii tot ceea ce ştiau?

Satelitul danez Oersted a identificat un loc de flux magnetic, la câţiva kilometri sub punctul sudic extrem al continentului african. Acolo busola se roteşte brusc cu 180 de grade şi arata Nordul spre Sud. Peter Olson, profesor la Universitatea Harvard, susţine că inversarea este inevitabilă. Câmpul magnetic al planetei este rezultatul procesului de frecare între straturile nucleului său.

Cum ne afectează inversarea polilor magnetici?

Atunci când polii magnetici ai pământului se vor inversă există probabilitatea ca anumite zone să-şi schimbe clima. Anotimpurile se vor schimba şi ele, în sensul că iarna va deveni vara şi invers. Se poate observa intensificarea căldurii în anotimpurile de iarnă din ultimii ani. Soare suferă schimbări semnificative. În telecomunicaţii, transmisii radio şi aviaţie vă fi haos pentru că ghidarea va deveni aproape imposibilă. Pe de altă parte, odată cu acest pericol, ne mai pândeşte unul. Fizicienii spun că, ipotetic, în momentul inversării polilor magnetici, scutul magnetic din jurul Pământului dispare pentru o perioadă de timp. Asta înseamnă că suntem “dezveliţi” în fata radiaţiilor cosmice.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și