The news is by your side.

Cele mai comune simptome care îți arată că ai ficatul bolnav

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman. Este responsabil pentru aproximativ 100 de procese zilnice și atunci când se îmbolnăvește problemele din organism se țin lanț. Acesta este motivul pentru care vă prezentăm cele mai comune simptome ale ficatului bolnav.

Stomac deranjat

Vărsăturile și greața sunt simptomele obișnuite ale bolilor de ficat. Cele mai frecvente sunt hepatită, boală hepatică alcoolică, ciroză și boli de ficat gras. În general aceste boli sunt detectate cu întârziere, uneori fiind prea târziu.

Pierderea poftei de mâncare

Atunci când ficatul este obosit nu mai poate produce suficientă bilă, iar alimentele sunt prost digerate. Astfel intervine pierderea poftei de mâncare, care duce la slăbirea dramatică a organismului.

Oboseală

Senzația de oboseală semnifică un ficat cu probleme. Acesta nu poate filtra toxinele, iar acestea se acumulează în sânge sau în țesuturi.

Modificări în culoarea scaunului

Bilă conferă scaun de culoare maro normal, iar atunci când există o problemă, scaunul devine galben sau de culoarea argilei. Dacă acest semn persistă pe termen lung atunci există o problemă cu ficatul.

Icter

Icterul este o coloraţie galbenă a pielii, a sclerei şi a altor ţesuturi, datorită excesului de bilirubina circulantă.
Tegumentele şi sclerele se examinează la lumina naturală.

Retenție de fluide

ficatul

Atunci când fluidele sunt reținute în organism, poate exista o problemă cu ficatul. În general se observă retenția fluidelor în glezne și picioare.

Constipație, diaree, sângerări abdominale

Ficatul este important pentru coagularea sângelui, astfel încât atunci când este deteriorat poate provoca sângerări, diaree și constipație.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și