Mistere

Bizar

Cele mai ciudate efecte secundare ale medicamentelor

2views

Milioane de oameni depind în fiecare zi de medicamente. Chiar dacă substanțele chimice prelungesc durata de viață, uneori oferă și efecte adverse greu de imaginat. Pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de antibiotice am alcătuit o listă cu cele mai ciudate efecte adverse care au fost semnalate de-a lungul timpului.

1. Dispariția amprentelor digitale

Cu câțiva ani în urmă, în SUA a fost arestat un bărbat care nu mai avea amprente. Chiar dacă acest fapt pare incredibil, medicii au susținut că prin consumul excesiv de capecitabină (un medicament care luptă împotriva cancerului) amprentele digitale au tendința să dispară.

2. Amnezia

Amnezia este o afecțiune, dar atunci când consumul de sedative sau somnifere devine un mod deviată, devine un efect advers. Memoria pe termen scurt este afectată de cele mai multe dintre somnifere.

Loading...

3. Anosmie

Au existat cazuri în care diverși pacienți au raportat că și-au pierdut complet mirosul. Acești pacienți se aflau în tratament hepatic sau leucemic. Chiar și după 13 luni după ce tratamentul a fost întrerupt, unora pacienți nu le-a revenit mirosul.

medicamente

4. Jocuri de noroc și hipersexualitate

Tratamentul cu ropinirol aduce niște efecte adverse incredibile. Pofta jocurilor de noroc sau hipersexualitatea sunt doar două dintre acestea. În 2011, un francez de 51 de ani a dat în judecată firma producătoare ale medicamentelor respective pe motiv că nu se mai sătura de atâta sex.

5. Halucinații

Meflochin, un medicament foarte puternic care luptă împotriva malariei aduce ca efect secundar halucinația. Pacienții care au luat acest medicament au raportat stări ireale, dar și sentimente de sinucidere.

6. Urina albastră

În mod normal, urina este de culoare galbenă, dar au existat cazuri în care unii pacienți au avut urnă de culoare albastră. Nu a existat motiv de panică pentru că există unele pastile care modifică culoarea urinei. Culoarea provine doar de la culorile artificiale ale medicamentelor.

loading...