Cele 5 alimente consumate zilnic care sunt extrem de toxice

Majoritatea oamenilor se feresc de alimentele calorice pentru a-și menține o siluetă de invidiat și își adaptează dieta pe consumul de legume și de fructe. Chiar dacă senzația generală este că legumele și fructele sunt cele mai sănătoase pentru sănătate, există și anumite astfel de alimente care sunt dăunătoare organismului. Acestea, consumate în cantități mici sau mari, nu fac altceva decât să introducă numeroase toxine în organism care nu fac altceva decât să ne pună sănătatea în pericol.

Ciupercile

Nu toate speciile de ciuperci sunt otrăvitoare, dar cu toate acestea există unele soiuri care pun sănătatea în pericol. S-a stabilit că peste 100 de specii de ciuperci nu sunt indicate consumului și uneori se întâmpla ca unele dintre specii să ajungă în farfuriile noastre. De exemplu, în 2010, în China au murit peste 100 de oameni din cauza consumului unei specii de ciuperci,Little White”, care aparent era destinată consumului. De atunci, specia respectivă este considerată dăunătoare organismului și a fost interzisă consumului.

Ulei de rapiță

Acest aliment, aparent inofensiv, a ridicat extrem de multe controverse despre efectele nocive pe care le provoacă asupra organismului uman. Rapoartele cercetătorilor demonstrează că rapița conține extrem de multe toxine, iar odată transformată în ulei, acestea se păstrează. Consumului uleiului de rapiță afectează grav sănătatea și efectele inițiale sunt orbirea și dureri stomacale.

Loading...

Orezul

Nimeni nu poate contesta faptul că orezul aduce numeroase beneficii sănătății, dar cu toate acestea specialiștii sunt de părere că trebuie consumat cu moderație. Ultimele studii de specialitate demonstrează că orezul conține un nivel oarecum nesigur de arsenic. Astfel, unul din cinci pachete de orez cu bob lung poate conține un nivel îngrijorător de mare de arsenic. Consumul periodic de arsenic poate provoca cancerul.

Ardeiul iute

Este recunoscut pentru usturimea sa, dar ardeiul iute conține o toxină, numită capsaicina. Odată ajunsă în organism, această substanţă poate provoca dureri stomacale, mâncărimi ale pielii și în anumite cazuri chiar moartea. Majoritatea oamenilor consumă ardeiul iute fără să simtă niciun efect advers, dar pericolul există și nu trebuie ignorat.

cartofiCartofii

Cartoful este alimentul de bază al românilor, și chiar dacă pare o legumă inofensivă conține anumite toxine care atacă sistemul nervos și pe cel digestiv. Efectele adverse ale consumului de cartofi sunt durerile de burtă, de cap, slăbiciune, confuzie, și uneori chiar și diaree. Otrăvirea prin consumul de cartofi este extrem de rar, dar specialiștii anunță că este posibil dacă leguma este consumată cu regularitate.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...