Cele 4 evenimente care prevestesc sfarsitul lumii

Cele 4 evenimente care prevestesc sfarsitul lumii

Sfârşitul lumii este un subiect la ordinea zilei pe care foarte mulţi încearcă să-i atribuie diverse teorii. Lumea a avut mai multe începuturi şi este normal ca să existe şi mai multe sfârşituri. Dacă în anul 2012 o să vină un alt sfârşit, nu ne poate prezice nimeni cu adevărat dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm toate variantele şi teoriile în calcul.

Prezicătoarea din peşteră

O primă teorie care vine în completarea celei emise de deja celebrii mayaşi este cum că cu puţin timp înaintea erei noastre, trăia într-o peşteră vestită Sybilla, prezicătoarea lui Apollo, care îşi scria viziunile, după ieşirea din transă, pe frunze de stejar. O parte dintre acestea au fost colecţionate şi păstrate în ceea ce reprezenta templul lui Jupiter. După una dintre viziuni, prezicătoarea a anunţat că viaţa pe Pământ va avea 9 perioade a câte 800 de ani. Conform acesteia, omenirea tocmai traversează ultima perioadă. Pe lângă asta, ea a mai prevăzut ascensiunea Împăratului Constantin şi naşterea lui Isus cu 20 de ani înainte, ceea ce i-a îndreptăţit pe mulţi să o considere o precursoare a creştinismului.

I Ching

I Ching sau “Cartea schimbărilor” era folosită în general pentru previziuni şi sfaturi de natură personală. Citirea se făcea pe baza unor hexagrame, formate din linii continue sau întrerupte, existând 64 de combinaţii posibile. Însă de la un oracol personal, I Ching a devenit în ultimele decade un soi de carte a apocalipsei. Totul a pornit de la controversatul cercetător Terence McCanon, care a realizat o reprezentare grafică matematică a celor 64 de hexagrame care compuneau I Ching, din care a reieşit un soi de hartă a timpului. Acesta a recunoscut un tipar în cele 64 hexagrame, pe care le-a transpus într-un grafic, în care se regăseau date importante ale istoriei omenirii. Diagrama începe din anul 1000 i.e.n., momentul creării cărţii I Ching.

Mama Shipton
Printre altele, McCanon a observat că anul căderii imperiului roman sau cele două războaie mondiale sunt marcate grafic cu o linie descendentă, în vreme ce în dreptul datei descoperirii Lumii Noi există o linie ascendentă. Însă curiozitatea acestui tabel grafic este dată de faptul că se încheie în dreptul datei care îi corespunde calendaristic lui 21 decembrie 2012.

Loading...

O altă prezicătoare care a trăit în Anglia la începutul anilor 1 500, denumită mama Shipton, despre care se spune că ar fi fost jumătate umană şi jumătate fiinţă supranaturală, vine să susţină prezicerile altor oracole, adăugând chiar unele noi. Aceasta a anticipat corect moartea lui Henric al VIII-lea, domnia reginei Victoria, marea ciuma sau ororile celor două războaie mondiale şi apocalipsa, când conform viziunilor acesteia, jumătate din populaţia planetei va
pieri.

Una dintre cele mai exacte surse privitoare la ipotetică apocalipsa este calendarul mayaş, deoarece oferă o dată concretă a ceea ce va să fie sfârşitul lumii: anul, lună şi ziua. Este o predicţie exactă venită de la o civilizaţie care îşi luă calendarul în serios, obsedată de ţinerea socotelii timpului, într-atât de exact, încât au putut prezice eclipse în viitorul îndepărtat. Calendarul este şi profetic: 5 martie 1519 este data exactă la care mayaşii au prevestit sosirea conchistadorilor conduşi de Cortes. În acea zi, istoria consemnează debarcarea căpitanului spaniol pe ţărmurile Lumii Noi. În 21 decembrie 2012 calendarul mayaş îşi încheie un mare ciclu, căruia, cel puţin în aparenţă, nu-i mai urmează nimic.

Şiwww” prevesteşte sfârşitul lumii

Dincolo de oracole, calendare şi magicieni, ştiinţa modernă vine cu propria sa previziune asupra datei la care lumea se va sfârşi. Este vorba despre world wide web, care a reuşit să creeze un circuit de comunicare fără precedent în istoria omenirii. Internetul poate fi mai mult decât un simplu punct de referinţă al previziunilor apocaliptice. Acesta a devenit chiar mijlocul de transmitere al unui astfel de mesaj, care de această dată nu aparţine unei vrăjitoare care trăieşte într-o peşteră şi nici unei cărţi chinezeşti. Profeţii înspăimântătoare au început să apară dintr-o direcţie care nici măcar nu este umană, un “oracol” numit “web-bot”. Programul scanează world wide web-ul pentru a sorta informaţiile legate de viitor, având ca rezultat o serie de profeţii, care sunt în final, la fel de ambigue ca şi oracolele lumii antice. Acesta încearcă să citească stările inconştiente ale omenirii, scanând masiv limbajul folosit în mii de site-uri web. Procesul implică mai multe programe numite “păienjeni” sau “agenţi”, care citesc tot internetul, în căutarea unor anumite cuvinte-cheie. Programul a fost conceput iniţial pentru realizarea unor previziuni financiare, legate de bursă şi de investiţii.

În 2001, unii programatori au observat că rezultatele obţinute erau mai mult decât simple informaţii financiare. Frazele au început să se lege, să se combine cu anumite date din calendar, începând să primească un sens. Specialiştii şi-au dat seama că ar putea avea de-a face cu nişte predicţii legate de evenimente viitoare. Unul dintre evenimentele majore pe care dezlegarea acestor fraze le-a putut prezice sunt chiar atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Dacă într-adevăr acest sistem funcţionează, atunci viitorul nu arată prea roz: pe lângă calamităţi naturale, conflicte armate, apare şi data de 2012. Web-Bot prezice că anumite catastrofe vor lovi Pământul la acea dată, ca urmare a unei alinieri stranii a planetelor.

loading...

Related posts