Mistere

creier
Descopera

CEL MAI RÂVNIT JOB, AGENT CIA

3views

CIA sau Agenția Centrală de Informații a fost creată în anul 1947. Are drept scop operațiuni clandestine de spionaj, în afara SUA. Cartierul general este în orașul McLean, Virginia, SUA.

Dat fiind confidențialitatea datelor, se estimează că la cartierul general sunt peste 16000 de angajați, iar în întreaga lume au peste 100000 de agenți.

Bugetul anual este între 3 și 5 miliarde de dolari. Agenții CIA au rolul de a obține informații despre guvernele lumii, președinți, proiecte care se derulează la cel mai înalt nivel.

Cu toate că CIA este subordonată Congresului american, în realitate , CIA este un stat în stat. Se spune că operațiile clandestine sunt preferatele celor de la CIA.

Wiliam Donovon propune președintelui Truman crearea unui agenții, care se va numi CIA. În anul 1949, Truman dă autorizația ca CIA să utilizeze proceduri fiscale și administrative confidențiale.

Loading...

În timpul războiului rece, principala țintă au fost URSS și țările din blocul comunist. Pentru CIA au lucrat naziști, criminali, oameni cu probleme judiciare. A fost utilizat tot ce se putea, în ideea că scopul scuză mijloacele.

În anul 1954, CIA este implicată în lovitura de stat din Iran. În același an, CIA organizează lovitura de stat din Guatemala.

Un mare eșec al CIA a fost încercarea de a-l înlătura pe Fidel Castro, președintele Cubei, de la putere și asasinarea acestuia.

În 22 noiembrie 1963, președintele Kennedy este asasinat și imediat, a fost lansată ipoteza că CIA nu ar fi fost străină de asasinat.

După tragicele evenimente din septembrie 2001, CIA a fost acuzată că nu a prevenit această tragedie. Jurnalul The Washington Post a publicat informația conform căreia CIA dispunea de o rețea mondială de închisori. Acestea se aflau în Kosovo, Afganistan, Macedonia, România, Ucraina, Bulgaria.

În 6 septembrie 2006, peședintele Bush a recunoscut existența acestor închisori, în afara teritoriului american și unde se utiliza tortura.

În cele mai multe cazuri de mari evenimente politice mondiale s-a aflat în spatele acestora CIA. Mișcarea Solidaritatea din Polonia a fost atent monitorizată de CIA.

În anul 1980, CIA a susținut Afganistanul în lupta contra URSS, susținându-l inclusiv pe Ben Laden. În ceea ce privește căderea zidului Berlinului și ceea ce a urmat ulterior, credem că se înțelege ajutorul dat de CIA.

creier

În perioada 2001-2002, CIA a primit peste 300000 de CV-uri, aparținând persoanelor care doreau să lucreze pentru CIA. Cei care sunt recrutați sunt formați un an de zile, într-o locație numită Ferma, în apropiere de orașul Williamsburg.

Pentru a deveni agent CIA trebuie să ai cetățenia americană. Salariul de început al unui agent CIA este de 60000 de dolari.

loading...