The news is by your side.

Cel mai mare secret al omenirii a fost dezvăluit. Specialiștii au stabilit cum arăta Iisus

0

Potrivit celor mai recente cercetari medico-legale, asa ar fi aratat, cel mai probabil, Iisus: un chip cu pielea inchisa la culoare, aspra, si par carliontat.

Foarte departe de imaginea populara cu care ne-am obisnuit – acel chip cu pielea alba,ochi albastri si par blond, pe care il intalnim in arta.

Reprezentarea pe care noi o aveam despre Iisus Hristos este cea pe care ne-o prezinta Biserica prin icoanele sale. Totusi dincolo de canoanele care vorbesc de o revelare sau de o inspirare a pictorului iconar, nu putem zice ca avem o imagine, nici macar aproximativa a lui Iisus Hristos.

Ultimele cercetari arheologice facute pe populatia Israelului din perioada respectiva ofera o imagine probabila a lui Iisus Hristos, scrie caplimpede.ro.

Aceasta reconstructie, creata pe baza scheletului unui barbat evreu care a trait in urma cu 2000 de ani, dar si a informatiilor din documente antice, a fost facuta cu ajutorul unor softuri avansate si tehnice medico-legale.

Ea ne arata un chip simplu, asa cum ar fi aratat un om traind in conditiile aspre ale acelor vremuri.

iisus Cel mai mare secret al omenirii a fost dezvăluit. Specialiștii au stabilit cum arăta Iisus

„Mai mult ca sigur ca Iisus a aratat mai degraba astfel, si nu ca mine sau ca orice alt barbat din Occident”, sustine James Charlesworth, profesor universitar la Seminarul Teologic Princeton. „in ultimii 2000 de ani, noi in Occident am fost influentati de imaginea unui Iisus arian, care arata ca noi.”

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și