CEL MAI LUNG ȘI MAI CLAR SEMNAL RADIO EXTRATERESTRU A FOST INTERCEPTAT

0

O echipă de astrofizicieni de la Universitatea California a anunțat în 23 martie că un radiotelescop utilizat pentru cercetarea vieții extraterestre a interceptat o transmisie care poate fi un semnal de la o civilizație extraterestră. Radiotelescopul amplasat în Porto Rico a înregistrat un semnal radio non-terestru, provenind din exteriorul sistemului nostru solar.

Cercetătorii spun că este un mesaj pe baza unui cod alfanumeric. Semnalul nu seamănă cu nicio formă de comunicare terestră, dar cred că ar putea fi un cod Morse extraterestru foarte complicat. Astrofizicienii vorbesc despre semnale recurente care nu seamănă cu litere sau cifre. Profesorul Werthimer a declarat că nu au reușit să descifreze semnalul, dar cu siguranță este de origine extraterestră. O parte din semnal poate face referință la numărul atomic al hidrogenului, oxigenului, azotului și al fosfatului, componentele ADN-ului.

Nu este primul semnal interceptat care vine din afara sistemului nostru solar, dar este cel mai clar și cel mai lung înregistrat până acum. În ultimii ani, au fost interceptate peste 400 de semnale extraterestre. Un alt semnal interesant a fost cel denumit Wow, interceptat în 1977, la observatorul din Ohio. Din păcate, el a fost foarte scurt și a fost observat târziu de către cei de la observator. În acest moment, astrofizicienii încearcă să identifice locul de unde a fost transmis semnalul. Acest lucru poate dura luni sau ani de muncă.

Ipoteza conform căreia acest semnal face referință la structura ADN-ului a făcut pe mulți cercetători să readucă în atenție, teoria a doi cercetători din Kazahstan, conform căreia un mesaj extraterestru este înscris în ADN-ul uman.
Cei doi cercetători susțin că fiecare dintre noi, purtăm proba existenței unei vieți extraterestre. Genomul uman este fructul unei existențe extraterestre. Descoperirea tuturor misterelor pe care ADN-ul uman le ascunde, ne va face să înțelegem originea noastră și să admitem existența vieții extraterestre.

În opinia lor, codul genetic este format în afara sistemului nostru solar. Corpul uman are multe secrete, pe care dacă le vom descifra, vom știi cu exactitate cine suntem și de unde venim. Revista americană Science a publicat săptămâna trecută un articol, conform căruia fiecare dintre noi avem un cod genetic principal și unul secundar. Codul genetic secundar determină bolile și evoluția lor. Genomul acționează pe două planuri. Pe de o parte, fabrică proteine, pe de altă parte dă instrucțiuni celulelor pentru a determina controlul diferitelor gene.

Nu știm dacă ultimul semnal radio interceptat face referire la ADN-ul uman, însă știm că dezbaterile privind genomul uman nu se vor termina curând și că există multe necunoscute despre noi, la care așteptăm răspunsuri. Oamenii au fost interesați să intre în contact cu civilizațiile extraterestre, mai mult ca oricând, în ultimii 50 de ani. Ideile de a comunica au fost cel puțin bizare. Unii au săpat în Sahara tranșee, aprinzând focul în interiorul acestora, în speranța că extratereștrii vor putea vizualiza zona. Alții au cultivat grâul în forme geometrice, triunghiuri, pe care credeau ei, extratereștrii le vor observa.

mistere - CEL MAI LUNG ȘI MAI CLAR SEMNAL RADIO EXTRATERESTRU A FOST INTERCEPTAT

În anul 1869, cercetătorul Charles Cros a încercat cu ajutorul unor oglinzi parabolice să reflecte razele Soarelui, în speranța că mesajul său va fi cunoscut de alte civilizații.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și