Cel mai lung „cuvant” din lume contine 189819 litere. Poti sa-l pronunti?

Cel mai lung „cuvant” din lume contine 189819 litere. Poti sa-l pronunti?

Cel mai lungcuvânt” din lume este reprezentat de denumirea chimică a celei mai mari proteine cunoscute până în prezent. Acestcuvânt” conţine 189819 litere și nu numai că este aproape imposibil de rostit, dar pronunția sa durează aproximativ 3 ore și 33 de minute.

Proteină cunoscută și sub numele de Titin sau Conectin este o proteină umană care se găseşte în muşchi şi fuzionează ca un arc, asigurând elasticitatea pasivă a muşchilor. Proteină Titin este formată din 244 de proteine mici, conectate prin peptide. Când muşchiul se întinde, cele 244 de proteine se „derulează” şi revin la forma iniţială , când tensiunea dispare.

Chiar dacă numele acestui compus chimic nu este considerat în realitate un cuvânt ci o formulă verbală rămâne cea mai lungă și haiosă rostire din toate timpurile.

Pentru că nimeni nu se încumetase până acum să pronunţe numele acestei proteine, am găsit un filmuleț cu un personaj care și-a pus răbdarea la încercare și a reușit să pronunțe cel mai lung cuvânt din lume. Este interesant de urmărit, mai ales în condițiile în care floarea din imagini ajunge să se ofilească până ce cuvântul este pronunțat.

 

Loading...

loading...

Related posts