Take a fresh look at your lifestyle.

Cei „trei prieteni” de pe Luna ridica semne de intrebare in randul oamenilor de stiinta

Astronomii au descoperit trei cratere misterioase pe Lună. Nu se cunoaște modalitatea în care s-au format, dar ei susțin că cele trei gropi, botezatecei trei prieteni” sauthree amigos” au apărut la intervale mici de timp.

Cele trei cratere misterioase, descoperite cu ajutorul sondei spațiale Lunar Reconnaissance Orbiter, i-au lăsat perplecşi pe oamenii de știință. Ele sunt perfect aliniate, doar câțiva zeci de le despart, craterele sunt un adevărat mister în ceea ce privește modalitatea lor de formare. Potrivit unui studiu, s-a demonstrat că cele trei cratere au apărut la intervale de doar câteva secunde.

Cele trei cratere, situate la 9665 ° S, 7646 ° C, s-au format mai mult sau mai puțin la intervale extrem de scurte de timp. Craterul din sud-vest are un diametru de 180 metri, cel din centru prezintă un diametru de 150 metri și ultimul înregistrează doar 125 de metri., au explicat oamenii de știință.

trei prieteni

Singura problemă dezbătută de cercetători este natura proiectilelor care au putut să formeze aceste gropi. O explicație plauzibilă ar fi o cometă care înainte de impactul pe Lună s-a destrămat în trei bucăți care au căzut la intervale scurte de timp. Cu toate acestea, dacă o astfel de cometă s-ar fi dezmembrat în trei bucăți este foarte puțin probabil ca ele să lovească Luna la distanțe atât de precise.

Un alt aspect demn de luat în considerare este unghiul relativ mic al impactului. Dacă o cometă sau orice corp ceresc ar fi lovit Luna, unghiul de prăbușire trebuia să fie mult mai mare.

Loading...

Mai multe fotografii ale celor trei cratere au fost captate și oamenii de știință încearcă acum să determine vârsta cât și obiectul misterios care a putut să le provoace.

loading...