Cei patru călăreți ai Apocalipsei și profeții despre ceea ce va urma

Cei patru călăreți ai Apocalipsei și profeții despre ceea ce va urma

Despre cei Patru Călăreți sau cei Patru Vestitori ai Apocalipsei se spune că aduc judecata de apoi. Primele pasaje despre aceștia le întâlnim în Noul Testament. De-a lungul istoriei, cercetătorii, teologii au dat mai multe interpretări celor patru personaje.

Călărețul pe cal alb

A mai fost numit Cucerirea sau Victoria. În interpretarea unor specialiști, calul alb reprezintă răspândirea Evangheliei în lume. Alții au asemuit această imagine cu Hristos care merge pe calea cea dreaptă.

Călărețul pe cal alb a mai fost numit și Pestilence, numele făcând referire la boli infecțioase, în special ciuma. La evrei există credința că simbolul călărețului de pe calul alb prevestește foamete, ciumă, iar o pătrime din populația globului va fi afectată. Pentru alți cercetători, el reprezintă chiar Antihristul, principiul răului, falșii profeți.

Călărețul pe cal roșu

Călărețul războiului are darul de a ucide. Aduce vrajba, războiul. Sabia ridicată este o declarație de război, intrarea în luptă. Imaginea poate să mai fie un simbol al persecuției creștinilor în trecut, prezent și viitor.

Călărețul pe cal negru

El reprezintă foametea. Mai prețioase decât orice pe lume sunt pâinea, uleiul, vinul.

Călărețul pe cal galben

A mai fost numit Moartea sau Hades. Spre deosebire de ceilalți călăreți, el nu poartă o armă, ci doar o coasă. Imaginea lui ne aduce aminte de moarte, iar galbenul de un cadavru.

Loading...

Profeții despre Apocalipsă

Mulți teologi văd în sosirea celor Patru Călăreți o profeție despre sfârșitul lumii, care au legătură cu ruperea celor patru sigilii ale lumii.

Istoricul E.B. Elliott interpretează că ruperea celor patru sigilii sunt evenimente petrecute în timpul lui Ioan din Patmos, care a dus la decăderea Imperiului Roman.

Triumful, dezvoltarea lumii romane, cuceririle, declinul, decăderea sunt metaforizate prin cei Patru Călăreți.
Alți specialiști aduc interpretarea în timpurile noastre.

caii apocalipsei

Călărețul pe cal roșu reprezintă comunismul, cel pe cal alb reprezintă catolicismul, cel pe cal negru reprezintă capitalismul, iar cel pe cal verde reprezintă islamul.

Alții văd în cei patru călăreți îngerii, Gabriel, Mihail, Raphael și Uriel. În toate cazurile, mesajele sunt sumbre pentru omenire.

loading...

Related posts