Take a fresh look at your lifestyle.

Cei mai sangerosi dictatori din toate timpurile

Istoria a modelat diverse personalități, care mai de care punându-și amprenta pe dezvoltarea globală a unei sau a altei națiuni. Printre aceşti oameni importanți s-au aflat și dictatorii, care nu au făcut decât să lase în urma lor cele mai abominabile atrocități sau pur și simplu să oprească procesul de dezvoltare culturală, economică și spirituală a unei națiuni. În întreaga istorie au existat mulți dictatori, dar noi îi prezentăm succint pe cei mai cruzi din toate timpurile:

1. Adolf Hitler

 adolf-hitler

Adolf Hitler s-a născut în Austria și prima sa dragoste a fost pictura. Operele sale de artă au fost respinse de către Academia de Artă din Viena și Hitler a presupus că doar un evreu putea să facă un asemenea gest. Apoi, când mama sa a murit, a crezut că putea fi salvată dacă medicul nu era evreu. Astfel, Hitler și-a dezvoltat ura asupra evreilor, care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost uciși cu cruzime. Când aliații au fost aproape de câștigarea războiului, s-a presupus că Hitler s-a sinucis în buncărul său de sub Berlin. Această teorie nu a putut fi niciodată demonstrată, iar realitatea arată că unul dintre cei mai mari dictatori a fugit din Germania și și-a trăit viața liniștit departe de dușmanii săi.

2. Robert Mugabe

robert-mugabe

Dacă există un dictator care se poate apropia de atrocitățile desăvârșite de Hitler atunci acesta este Robert Mugabe. El a ajuns la putere în Zimbabwe în 1980 și a provocat foamete pentru întreg poporul său. În cele 3 decenii de tiranie, Mugabe, prin politicile sale aberante, a provocat moartea a peste 5 milioane de oameni. Rata inflației a ajuns atât de mare încât în 2009 a fost emisă bancnota de 50 miliarde de dolari cu care se putea cumpăra doar două pâini.

Loading...

3.Omar al-Bashir

omar-al-bashir

Omar al-Bashir a fost implicat în exterminarea triburilor non-arabe din Sudan începând cu 1980. Se estimează că este 200.000 de oameni au murit și aproximativ 2 milioane de persoane au fost nevoite să-și părăsească casele din ordinele dictatorului. În ciuda presiunilor externe, Omar al-Bashir rămâne în fruntea Sudanului conducându-l cu o mână de fier și în prezent.

4.Stalin

joseph-stalin

Stalin se traduceomul de oțel” și a condus Rusia provocând moartea a peste 20 de milioane de oameni. Este considerat cel mai aspru conducător al rușilor și planurile sale nebune de a reconstrui țara au degenerat într-o atrocitate fără margine. De exemplu, doar colectivizarea a produs nu mai puțin de 14 milioane de morți, care au fost executați într-un timp extrem de scurt. Această serie de crime este cunoscută în istorie sub numele deMarea Epurare” și reprezintă o altă pată uriașă pe obrazul gros la Rusiei.

5.Idi Amin

amin-idi

Când un canibal conduce o țară vă puteți imagina haosul care guvernează. În cariera sa politică Idi Amin a omorât peste 800.000 de oameni din care uneori a mai și mâncat. Atunci când s-a săturat de carne de om a trecut la o dietă bazată pe portocale pentru că după cum declarăportocalele sunt mai gustoase decât carnea de om”.

loading...