Cei mai cruzi dictatori și femeile dictatoarele dictatorilor

Cei mai cruzi dictatori și femeile dictatoarele dictatorilor

Dictatori și oameni care și-au urmat propriile interese sau chiar nebunia, sunt conducătorii care au marcat istoria. Unii dintre dictatori au fost conduși de propria conștiință, în timp ce alții au fost influențați de propriile soții.

În 28 aprilie 2019, s-au împlinit 74 de ani de la moartea lui Benito Mussolini. Mulți istorici considera că moartea lui Mussolini a avut un efect devastator asupra lui Hitler, acesta alegând să se sinucidă. Hitler a luat cunoștința de moartea lui Mussolini de la radio, în timp ce se afla în celebrul său Fuhrerbunker din Berlin.

Dictatori cu milioane de victime


Conform unor declaraţii date de Goering în anul 1946, în faţa tribunalului de la Nurenberg, Hitler a declarat că era oripilat de ceea ce se i s-a întâmplat lui Mussolini și nu ar fi acceptat niciodată să i se întâmple așa ceva. Mai bine mă sinucid, ar fi spus Hitler.

Mussolini era supranumit Îl Duce. După ce a gustat din icebergul puterii, a fost omorât de comuniştii italieni. Înainte de a fi împușcat alături de amanta sa, a fost bătut cu bestialitate. După execuție, cele două cadavre au fost aduse la Milano, și atârnate cu capul în jos de o grindină.

Ulterior, Îl Duce a fost înmormântat în taină. La cererea văduvei sale, în anul 1958, a fost deshumat și înmormântat lângă Predappio.

dictatori

În zilele noastre, a fost realizat un top al celor mai mari dictatori ai lumii. Unii dintre ei au avut parte de o moarte naturală, alții au fost ucişi în condiții greu de imaginat.

Peste 20 de milioane de chinezi au murit sub dictatura lui Mao Zedong. A murit la vârsta de 82 de ani ca urmare a unui atac de cord.

În timpul dictaturii lui Stalin, au murit aproape 10 milioane de ruși. El a fost iniţiatorul Marii Epurări. Cei care se opuneau doctrinei sale erau ucişi.

Pol Pot a murit în anul 1998, în timp ce se afla în arest la domiciliu, ca urmare a unui stop cardiac. Nebunia lui a dus la moartea a peste 2,5 milioane de cambodgieni. El a aplicat un plan egalitarist. A trimis țăranii la oraș, iar pe muncitori i-a mutat la țara.

Kim Îl Sun a murit în anul 1994 și este bunicul actualului lider nord corean. El a fost un adevărat discipol al lui Stalin, aplicând politicile de epurare ale mentorului sau. Peste 1,6 milioane de victime s-au înregistrat sub dictatura lui.

Saddam Hussein a condus Irakul până în anul 2003. În timpul mandatelor sale, a fost un adevărat genocid împotriva minorităţilor. Au fost peste 2 milioane de victime. A fost spânzurat în 30 septembrie 2006.

Dictatori, mărire extaz și agonie


La trei ani de la moartea Evei Peron, soția președintelui Argentinei, trupul ei îmbălsămat a dispărut brusc, mutat de militarii argentinieni înaintea loviturii de stat, în urma căreia președintele Juan Peron avea să-și piardă funcția. De atunci cadavrul său a circulat 20 de ani prin Europa.

Eva Peron a fost cea mai controversată și iubită primă doamnă a Argentinei. Domingo Tellechea este un cunoscut restaurator de artă, antichități și … rămășițe umane.

dictatori

În 1974, el a fost însărcinat să transforme trupul Evei Peron pentru a-l putea expune publicului. Susținătorii lui Peron au văzut în dispariția cadavrului, o măsură de a șterge orice urmă a acestui regim. Odată ce militarii au luat trupul a început odiseea acestuia. A stat o vreme într-un camion parcat pe o stradă. A fost apoi dus în birourile Serviciilor Militare de Informații.
Legenda spune că oriunde era dus cadavrul, apăreau flori și lumânări.

În 1957, cu ajutorul Vaticanului, trupul neînsufleţit a fost dus în Italia și depus într-un cimitir din Milano, sub un nume fals.
Argentinienii nu o uitaseră, pe străzile capitalei apăruseră graffiti cu întrebarea unde e trupul Evei? În 1970, partidul lui Peron intră în legalitate, Juan Peron se afla în exil, în Spania. Autoritățile argentiniene hotărăsc ca trupul neînsufleţit să fie dus în Spania.

Sicriul a ajuns la casa lui Peron din Madrid unde Juan Peron împreună cu cea de-a treia soție, au curățat trupul, care era lovit și au mai observat că avea un deget lipsă de la o mână. În 1973, Juan Peron a fost ales președinte al Argentinei iar soția sa Isabel vice-președinte. Un an mai târziu acesta moare, iar Isabel devine președinte. Trupul Evei Peron a fost restaurat și expus alături de cel al lui Juan Peron.

Țarul Nicolai al Rusiei

În prezent corpul neînsufleţit se află înmormântat într-un cimitir, construindu-se un adevărat buncăr, pentru ca trupul neînsufleţit să nu mai fie deshumat. Nicolai al II lea a fost ultimul țar al Rusiei. El împreună cu soția sa Alexandra și cei cinci copii au fost executați de bolșevici.

La început trupurile au fost aruncate într-un puț de mină părăsită. Acest lucru a fost descoperit repede de către populația din zonă, motiv pentru care au fost mutați cu ajutorul unui camion spre altă zonă. Camionul s-a defectat, trupurile au fost aruncate într-o groapă comună, s-a turnat acid sulfuric peste acestea pentru a nu mai putea fi recunoscute.

Țarul Nicolai al Rusiei

Militarii care au executat membrii casei regale erau de origine maghiară. Printre ei se afla și viitorul președinte al Ungariei, Nagy Imre. După căderea comunismului au fost identificate osemintele, cu ajutorul ADN-ului. Trupurile prințului moștenitor și cel al Anastasiei, fiica cea mai mică nu au fost descoperite. După 1940 au început să apară persoane care susțineau că sunt Anastasia.

Dictatori români – Elena și Nicolae Ceaușescu

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost executați în 1989. Suspiciunea că cei doi nu sunt înmormântați la Ghencea pleacă de la faptul că cele două cadavre a fost pierdute câteva zile iar apoi uitate timp de trei zile la Spitalul Militar. Gelu Voican Voiculescu a vorbit despre acest incident, în urma căruia cele două cadavre au zăcut în zăpada de pe stadionul Ghencea, recuperate câteva zile mai târziu.

Luați cu febra instalării lor la Palatul Victoria, noua putere a uitat de cele două cadavre lăsate undeva la spitalul Militar. Au fost înmormântați pe 30 decembrie 1989.

Sadam Hussein

Sadam Hussein după ce a fost capturat de către americani, se ascunsese într-o groapă în apropierea satului său natal, a fost condamnat la moarte. Pentru că se apropia o sărbătoare musulmană, el a fost omorât prin spânzurare a doua zi în zori.

Călăii spun că a murit calm, cu Coranul în mână, spunând că Irakul trebuie să aibă grijă la Iran.

Indira Gandhi

Singura femeie prim-ministru în India a fost Indira Gandhi. Este fiica lui Nehru, care a fost prim-ministru până în 1964. Din cauza politicii centralizate pe care a dus-o și-a atras mulți dușmani. În 1984 a fost asasinată. A fost numită Doamna de Fier a Indiei și din cauza politicii externe pe care a dus-o. A reușit să creeze un adevărat război confesional, culminând cu atacul asupra unui templu Sikhs. Se spune că urmarea directă a acestei acțiuni a fost asasinarea sa, chiar de către cele două gărzi de corp ale sale. În 1991, și fiul său Rajiv a fost asasinat.

Dictatori – Femeile, dictatoarele dictatorilor


Carmen, soția lui Franco

Generalul Francisco Franco a condus Spania timp de 30 de ani. A instaurat o dictatură, iar înainte să moară a declarat că așa a vrut Dumnezeu. Vorbele lui erau o scuză faţă de atrocităţile comise. A preluat puterea în anul 1939, și timp de 30 de ani, toate instituţiile, inclusiv Biserica, i-au executat ordinele.

Cei care i s-au opus au avut parte de o pedeapsă foarte dureroasă. Peste 30000 de copii au fost luați de la aceste familii și transferaţi la familii care îi susţineau cauza.

Partenera sa de viața, Carmen, a fost una dintre cele mai mari susţinătoare ale politicii sale, implicându-se în multe din deciziile soțului său. În anul 1975, după moartea lui Franco, Juan Carlos, moştenitorul legal al tonului regal din Spania, a fost obligat pentru a o îndepărta de la putere să-i ofere titlul de nobleţe, Prima Doamnă de Meiras, a Spaniei Mari și o rentă viageră generoasă.

Elena Lupescu, cea care îl controla pe Carol

Carol al II-lea a mai fost numit și Regele Playboy. Toți regii României au avut Camarila Regală, dar cea mai puternică a fost în timpul lui Carol al II-lea și a fost condusă chiar de amanta acestuia, Elena Lupescu.
Carol al II-lea a murit în 4 aprilie 1953, la reşedinţa sa din Estrodil, Portugalia. Se căsătorise cu Elena Lupescu în anul 1947 și duceau o viața confortabilă. În 4 aprilie, după ce luaseră masa în oraș, fructe de mare și langusta, regele începe să aibă dureri în piept. Este chemat medicul și la scurt timp moare.

A fost înmormântat în capela regilor portughezi. Din întreaga familie regală, a participat doar prințul Nicolae.
Elena Lupescu sau Duduia a jucat un rol important în politica românească. Pe lângă faptul că îl controla pe rege și camarila din jurul său, beneficia de sume enorme de la oameni de afaceri cărora le asigura protecția și favoruri de la rege.

Banii au fost depuşi în bănci sau investiţi în imobiliare. Era o femeie extrem de abila care își controla prietenii dar și dușmanii. Ea îl spiona chiar și pe rege, iar prin intermediul unor consultanţi a reușit să dea numeroase tunuri financiare.

Nimeni nu a putut evalua valoarea aurului, bijuteriilor sau banilor scoşi din țara de cei doi. După moartea regelui, a devenit proprietara a 42 de tablouri pictate de El Greco și Rembrandt.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)