Mistere

viata-dupa-moarte
Descopera

CEI CARE VORBESC CU MORȚII. CAZURI CELEBRE

0views

Dante Alighieri a fost unul dintre marii poeți ai omenirii. El a murit în 14 septembrie 1321, lăsând în urma sa doi fii. După înmormântarea sa, unul dintre fii, Jacopo, a constatat că o parte din celebra lucrare Divina Comedie lipsește.

Au căutat în toată casa în speranța că vor descoperi prețioasele documente. Căutările au rămas fără rezultat. După o perioadă de timp, Jacopo l-a visat pe tatăl său care i-a indicat unde erau ascunse manuscrisele. În unul dintre pereți fusese construit un spațiu secret. Conform spuselor tatălui său, Jacopo a recuperat celebrele manuscrise.

Celebrul psihanalist Freud și-a dedicat o parte din cariera sa studiului visului. El susținea că atunci când visăm persoane care au murit nu am reglat toate conturile cu acestea, mai avem câte ceva de rezolvat. Legăturile cu aceste persoane au fost atât de puternice, încât emoțiile și sentimentele ne domină și după deces.

Conform specialiștilor, 30% dintre aceste vise au cauze psihologice legate de depresie, anxietate, culpabilitate. 70% au cauze spirituale. Se spune că cei care au avut o moarte precoce sau violentă apar mai des în vise. Poate că mai au ceva de spus, poate că legăturile cu lumea noastră sunt prea puternice și se rup greu sau pentru că adaptarea lor în lumea de dincolo se face mai greu.

În Franța, există un institut specializat în studierea viselor. Statisticile arată că atunci când avem un sentiment de culpabilitate față de moartea unui apropiat îl visăm o bună perioadă de timp.

Loading...

Un tânăr pe nume Andre a povestit cum cel mai bun prieten al său a murit într-un accident. În tragica zi, Andre trebuia să-și întâlnească prietenul. Nu a ajuns la timp la întâlnire și bunul prieten a murit într-un accident.

viata-dupa-moarte

Mult timp, s-a considerat vinovat de producerea tragediei. Ani de zile, l-a visat pe prietenul mort. Epuizat de această situație, Andre i-a cerut defunctului să nu mai apară în visele sale, situație care s-a produs după ce cei doi prieteni și-au dat toate explicațiile.

loading...