Cea mai veche roată din lume descoperită în Europa! Cărțile de istorie trebuie rescrise

Conform cărților de istorie, roata a fost „inventată” în vechea Mesopotamia, în jurul anului 3500 î.Hr. Cu toate acestea, cea mai veche roată a fost descoperită în 2002 în Slovenia și are o vechime de cel puțin 5500 de ani.

Când a fost inventată roata?

Dacă aruncăm o privire într-o carte de istorie, vom afla că roata a fost inventată undeva în Neoliticul târziu și poate să fi survenit împreună cu o serie de alte progrese tehnologice care au început în epoca bronzului.

Cele mai vechi reprezentări grafice ale roții au fost descoperite în orașul Ur (care datează din jurul anului 3500 î.Hr.), situat pe teritoriul actual al Irakului, dar nu au fost găsite niciodată rămășițele fizice ale roților.

Se crede că sumerienii au fost cei care au realizat numeroase descoperiri. Una dintre aceasta este roata. Cu toate acestea, cea mai veche roată, sub forma fizică, a fost descoperită pe teritoriul Europei.

Roata din Ljubljana, cea mai mare și cea mai veche

Încă o dată cărțile de istorie se înșeală, pentru că cea mai veche roată a fost descoperită în Ljubljana, Slovenia. Descoperirea a fost realizată în 2002 de o echipă de arheologi. Această roată este impresionantă, pentru că are o rază de 72 centimetri  și a fost făcută din lemn de frasin. Axa sa de 124 centimetri-lungime este din stejar.

Loading...

Arheologii susțin că aceasta are o vechime de cel puțin 5500 de ani și este cea mai veche roată, în formă fizică, descoperită pe Terra.

Se crede că această roată antică era, cel mai probabil, parte dintr-un cărucior preistoric cu două roți.

Pe lângă acest fapt, specialiștii susțin că roata este incredibil de avansate din punct de vedere tehnologic. Acest fapt înseamnă că populația care a fabricat-o a mai utilizat și alte roți în forma mai rudimentară.

Istoricii susțin că populația care stă la baza acestei invenții a ajuns pe teritoriul actual al Solveniei în urmă cu 9000 de ani și a atins un grad interesant al dezvoltării.

Descoperirea este una senzațională și ridică numeroase semne de întrebare cu privire la istoria omenirii. Nu este pentru prima dată când se realizează astfel de descoperiri, care pur și simplu schimbă întreaga perspectivă asupra informațiilor, care se sunt prezentate în cărțile de istorie. De cele mai multe ori, aceste informații sunt eronate și ar trebui modificate.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și