Cea mai mare structură descoperită în Univers contrazice teoria Big Bang-ului

Știința ne învață că Universul din care facem parte a fost creat în urma unei explozii puternice pe care o numim Big Bang. În urma acestei explozii, Universul și-a început expansiunea. Această teorie este agreată de majoritatea oamenilor de știință, chiar dacă au existat numeroase voci care au contestat-o aducând diverse argumente științifice.

Pentru ca tabloul să fie complet și teoria zguduită din temelie, oamenii de știință au anunțat că au făcut o descoperire senzațională. Un grup mare de quasari a fost descoperit recent și acest fapt nu doar că este unul senzațional ci și ne demonstrează mărimea extraordinară a Universului nostru.

„Deși pare extrem de greu de înțeles structura acestui grup de quasari este cel mai mare obiect descoperit până în prezent din Univers”, a declarat dr. Clowes, profesor în cadrul Universității Centrale din Lancashire.

Imensa structură pune sub semnul întrebării şi principiul cosmologic emis de Albert Einstein, spun cercetătorii. Conform acestui principiu, Universul este în mod esenţial omogen atunci când este privit la o scară suficient de mare, calculele specialiştilor sugerând că nu ar trebui să existe structuri mai mari de 1,2 miliarde de ani-lumină. În contradicție cu teoria Big Bangului, grupul mare de quasari se întinde pe o distanță de peste 4 miliarde de ani lumină. Imensitatea structurii este de-a dreptul fantastică pentru că dacă un om ar călătorii cu viteza luminii ar avea nevoie de mai mult de 4 miliarde de ani lumină pentru a parcurge zona în care s-au grupat acești quasari.

Așadar, această zonă descoperită contestă cu vehemență teoria exploziei în urma căreia s-a format Universul. Pentru că nicio altă teorie nu este la îndemâna cercetătorilor, în prezent putem spune că cu cât descoperim mai multe obiecte cosmice cu atât realizăm imensitatea spațiului din care avem norocul să facem parte.

Loading...

quasari

Un quasar este un nucleu galactic activ îndepărtat, care emite enorme cantități de energie. Quasarii au fost identificați inițial ca surse cvasi punctiforme de radiație electromagnetică (incluzând unde radio și lumină vizibilă), asemănătoare prin aceasta stelelor, mai curând decât galaxiilor, care sunt surse extinse.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și