Ce taine sunt ascunse în arhivele secrete ale Vaticanului?

Ce taine sunt ascunse în arhivele secrete ale Vaticanului?

Arhivele secrete ale Vaticanului ascund numeroase secrete. Această idee a stârnit numeroase controverse în ultimii ani și astfel s-au născut numeroase speculații. Care este adevărul? Ce lucruri sunt ascunse în arhivele secrete ale Vaticanului?

Odată, a existat o mare bibliotecă care a fost construită pentru a conține toată Înțelepciunea Lumii. Aceasta era Biblioteca din Alexandria din Egiptul Antic. 

Biblioteca a fost creată de Ptolemeu I Soter, un general macedonean și urmaș al lui Alexandru cel Mare, un rege grec vizionar care, în afară de a fi cuceritor, a fost și un filozof. Se credea că deține toată Înțelepciunea și Magia Lumii. Probabil că nicio altă bibliotecă nu a reușit să achiziționeze mai multe documente ale Biblioteci Mari din Alexandria decât Arhivele secrete ale Vaticanului – Archivum Secretum Apostolicum Vaticanum.

Arhivele secrete ale Vaticanului – succesoarele Bibliotecii Alexandriei

Biblioteca din Alexandria a fost dedicată muzelor, cele nouă zeițe ale tuturor artelor și științelor magice. Din păcate, după demonizarea vechii religii, toate aceste texte sacre au devenit ilegale. 

arhivele secrete ale Vaticanului
arhivele secrete ale Vaticanului

Prin urmare, Biblioteca Alexandriei a fost sigilată de Împăratul creștin, Teodosie I, în 391 d.Hr. În același timp, templele antice ale Alexandriei au fost interzise de Patriarhul Teofil.

Potrivit lui Socrate – un istoric antic – toate templele păgâne au fost distruse, inclusiv Serapeum, care făcea parte din Marea Bibliotecă. 250 de ani după aceea, în 642 d.Hr., Alexandria a fost capturată de armata musulmană a lui „Amr ibn al-”. Ceea ce a rămas din bibliotecă a fost distrus de aceste forțe, deoarece:

„ Dacă acele cărți sunt de acord cu Coranul, nu avem nevoie de ele; și dacă acestea se opun Coranului, distrugeți-le .

Ce s-a întâmplat cu Cărțile Marii Biblioteci?

În mod clar, majoritatea celor 400.000 de suluri antice de papirus au fost incendiate, deci distruse. Cu toate acestea, se crede că Împărații, Papii, Patriarhii și cuceritorii – începând cu Iulius Cezar – au reușit să salveze cele mai importante cărți. Fie le furau, fie le copiau. Există 3 locuri ale lumii în care se crede că există majoritatea acestor cărți antice. 

 • Arhivele secrete ale Vaticanului – Orașul Vaticanului
 • Muntele Athos alias Sfântul Munte – Grecia
 • Mănăstirea Sfânta Ecaterina – Biserica Sinai – Egipt

Ce este arhiva secretă a Vaticanului?

arhivele secrete ale Vaticanului

Arhiva Secretă a Vaticanului este depozitul privat din Cetatea Vaticanului pentru toate actele promulgate de „Sfântul Scaun”, adică Papa. Biblioteca aparține întotdeauna papei ca suveran al orașului Vaticanului.

Ce conțin arhivele secrete ale Vaticanului?

 • Documentele statului Vatican
 • Cărți de cont papal
 • Cărți, artefacte, opere de artă și manuscrise pe care biserica le-a acumulat de-a lungul secolelor

Se pare că există o controversă despre ceea ce este ascuns în arhivele secrete ale Vaticanului. Deși, în mod oficial, Biblioteca a fost deschisă în 1881 de către Papa Leu al XIII-lea, sute de cărți se pot ascunde acolo. Chiar și așa, acum, când Biblioteca este deschisă oficial, există limitări stricte la ceea ce utilizatorii arhivei pot accesa și studia. 

arhivele secrete ale Vaticanului

Conform conturilor oficiale, se estimează că arhivele secrete ale Vaticanului conțin 85 de kilometri de rafturi, care stochează aproape 2 milioane de cărți și 150 de mii de manuscrise. Impresionant, nu? Pentru a se face o cercetare oficială, accesul special ar trebui să fie acordat de „Sfântul Scaun”. 

Există numeroase relatări neoficiale despre rafturi speciale, în catacombele din Vatican. Se crede că aceste spații conțin adevăratele secrete ale omenirii.

Informații ascunse în Arhive

Ceea ce este ascuns în aceste arhive ar putea schimba pentru totdeauna istoria umanității. Se pare că cercetătorilor li se acordă acces la partea „nepericuloasă” a arhivelor. Cu toate acestea, chiar și în aceste secțiuni, există cărți care ridică întrebări despre motivul pentru care Biserica le-a păstrat.

De exemplu, „Dragonul Roșu – Dragon Rouge”, de asemenea, cunoscut sub numele de Evanghelia lui Satan, un grimoire periculos al Magiei Negre se află în arhivele secrete. Descoperit în mormântul lui Solomon din Ierusalim a fost transferat la Vatican. Se crede că acest Grimoire este scris de însuși Diavolul, conținând ritualuri pentru a chema demonii și a face pacturi cu forțele întunecate. 

arhivele secrete ale Vaticanului

De ce ar vrea Biserica să posede un manuscris ca acesta și să îl păstreze în arhive, sub unul dintre cele mai sfinte locuri ale creștinismului? Repet, nu este o speculație. Biserica Catolică revendică proprietatea oficială asupra acestei cărți.

Există speculații realizate de istorici și ocultiști – care au vizitat biblioteca secretă prin proiecție astrală , care susțin că numeroase cărți periculoase se află în arhivele secrete ale Vaticanului:

 • Cărți periculoase de magie folosite de Mussolini și Hitler. Arhivele au fost utilizate de ocultiștii naziști. 
 • Dovadă vie a existenței demonilor și a nefilimilor – descrieri ale oamenilor cu rasa demonică.
 • Dovada existenței extratereștrilor. Aceste relatări sunt ascunse pentru că existența lor ar putea zguduie credința maselor.
 • Relatări neștiute despre Iisus Hristos. 
 • Numele propriu-zis al lui Dumnezeu despre care se crede că deține puterea Universului. 
 • Artefacte oculte și magice secrete din întreaga lume care dețin o putere de neimaginat. 
 • Artefacte sacre ale Vechii Religii. Odată ce păgânismul a fost demonizat, cele mai puternice relicve au fost păstrate de Papa pentru a-și spori puterea și stăpânirea.
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)