The news is by your side.

Ce spune culoarea ochilor despre sănătatea ta

0

Culoarea ochilor are un rol mai important decât acela de a te face să te simți frumoasă. Transmite informații importante despre sănătatea ta și despre riscurile de a dezvolta sau nu anumite boli.

Ochii nu sunt doar ferestrele sufletului, ci și ferestrele organismului. Culoarea lor poate dicta predispoziția spre anumite boli sau chiar prezice modul în care corpul tău este afectat de factorii externi.

Cei cu ochii negri sunt predispuși la cataractă

O mică ceață care apare pe pupila ochiului este semn de cataractă, opacifiere a vederii comună în rândul persoanelor  în vârstă. Cei cu ochi negri prezintă un risc mai mare de a se confrunta cu această boală. Protejarea ochilor de razele ultraviolete este una dintre etapele cruciale de prevenire a cataractei, dar cercetătorii recomandă celor cu ochi negri să ia măsuri speciale de precauție, cum ar fi purtarea unei pălării de soare cu boruri mari și ochelari cu protecție.

Vitiligo e mai puțin frecvent în rândul celor cu ochi verzi

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature, în 2012, vitiligo – boală autoimună ce determină pierderea culorii pielii pe anumite porțiuni – este mai puțin frecventă la persoanele cu ochii verzi sau albaștri.

Melanomul, mai frecvent la cei cu ochi albaștri

Din punct de vedere genetic, ceea ce creează o barieră împotriva vitiligo, face și ca persoanele respective să fie mai predispuse la melanom. Așadar, oamenii cu ochi albaștri sau verzi sunt mai predispuși la melanom. Relația exactă nu este cunoscută.

Persoanele cu ochi căprui pot fi mai sensibile la alcool

Este posibil ca cei care au ochii negri sau maro să bea mai puțin decât prietenii lor cu ochii verzi sau albaștri, potrivit unui studiu din 2001. Cercetătorii au descoperit o predispoziție mai ridicată la abuzul de alcool, în rândul celor care au ochii deschiși la culoare. Ei au emis ipoteza că cei cu ochi negri sunt mai sensibili la băutură și la alte vicii, în general.

Femeile cu ochii luminoși pot rezista mai bine de durere

Concluziile unei cercetări prezentate în 2014  sugerează că femeile cu ochi deschiși la culoare pot avea o toleranță mai mare pentru durere și disconfort. În cadrul studiului realizat pe femeile aflate în travaliu, gravidele cu ochii închiși la culoare au fost mai expuse la anxietate și tulburari de somn ca răspuns la durerile nașterii.

Schimbarea culorii ochilor poate semnala o problemă

Dacă observi o înroșire a albului ochilor, ai putea avea alergii nediagnosticate. Dacă albul se îngălbenește, este posibil să ai probleme cu ficatul. În cazul în care doar un singur ochi își schimbă culoarea, ar putea fi semn de boli moștenite, cum ar fi neurofibromatoza, care provoacă tumori ale țesuturilor nervoase.

ochi Ce spune culoarea ochilor despre sănătatea ta

Dacă ochii au avut întotdeauna culori diferite, probabil nu ai de ce să îți faci griji.

clickpentrufemei.ro

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și