Take a fresh look at your lifestyle.

Ce se întâmplă la Vatican? Papa Francisc se GÂNDEȘTE la DEMISIE

În 16 decembrie 2016, papa Francisc împlinea 80 de ani. La trei ani după alegerea sa ca papă, martie 2013, au început să apară primele informații despre dorința sa de a demisiona. Tot mai mulți dintre apropiații papei susțineau că această informație neoficială este reală.

În mai 2018, această informație a revenit în presa occidentală, după un discurs al papei în care spunea că se gândește serios să facă un pas înapoi.

El a mai spus că Sfântul Pavel a făcut acest pas atunci când s-a retras și toți trebuie să-i urmăm exemplul. Demisia predecesorului său, Benedict al XVI-lea a deschis ușa pentru astfel de decizii. Nu se cunosc motivele exacte care au dus la o astfel de declarație, dar mulți presupun că scandalul sexual produs în rândul bisericii chiliene ar fi una dintre cauze.

Cazul George Pell

George Pell este cardinal australian, cel mai apropiat consilier al papei, și este cotat ca fiind numărul trei în ierarhia de la Vatican. În 1 mai 2018, el a fost pus sub acuzare de comiterea unor agresiuni sexuale asupra unor minori, începând cu anul 1970.

Procesul a fost deschis în anul 2012, la presiunea victimelor. În prezent, Pell s-a suspendat din funcțiile pe care le ocupa la Vatican.
Este cunoscută poziția tranșantă pe care papa o are cu privire la agresiunile sexuale din cadrul bisericii catolice. El vorbea despre toleranța zero în astfel de cazuri.

Vaticanul, scena unor scandaluri repetate

În ultimii ani, scandalurile s-au ținut lanț la Vatican. Fostul majordom al papei Benedict al XVI-lea a publicat mai multe documente considerate stric secret. El a fost judecat și condamnat la 18 luni de închisoare.

Loading...

Gianluigi Nuzzi, jurnalist italian, în cartea sa, Scandal la Vatican, a dezvăluit mai multe fapte de corupție din interiorul Vaticanului, carte care a deschis cutia Pandorei. Scandalurile erau de natură financiară, sexuală, droguri.

Se spune că în ultimii zeci de ani, Vaticanul ar fi plătit sume importante victimelor agresiunilor sexuale. Unii au avansat sume de miliarde de euro.

Demisia papei Benedict al XVI-lea, un mister bine păstrat

Papa Francisc

Cei care au analizat gestul de a demisiona al papei Benedict al XVI-lea susțin că imediat după vizita pe care a făcut-o în Mexic și Cuba, papa a luat această decizie ca urmare a actelor de corupție descoperite, spălare de bani, pedofilie și lupte fraticide.

Papa Benedict al XVI-lea s-a dorit un continuator al papei Ioan Paul al II-lea. Se pare că forțele oculte și nu o boală incurabilă despre care s-a scris, au pus capăt acestui demers.

loading...

Comentariile sunt închise.