Mozaic

Ce se întâmplă cu Terra? Numeroase fisuri gigantice de Pământ se produc în tot mai multe locuri

Ce se întâmplă cu Terra? Aceasta este întrebarea care se naște în urma fenomenelor inexplicabilă care se produc în ultima vreme.

Pe lângă faptul că numărul cutremurelor s-a mărit considerabil în ultimii ani, un nou fenomen bizar tinde să ia amploare. Este vorba despre fisuri imense în scoarța terestră. Acestea s-au produs în foarte multe locuri de pe glob și nimeni nu are nicio explicație logică.

Acum câteva zile, într-o dimineață, chiar lângă orașul Balochistan, Pakistan a fost descoperită o fisură uriașă de pământ. Aceasta a apărut brusc, peste noapte și fără niciun semn aparte. Se întinde pe sute de kilometri și a băgat spaima în localnici, care cred că Pământul se va rupe în două.

Bineînțeles că Terra nu se va rupe în două, dar ceva misterios a provocat această fisură și cu un motiv anume. O echipă de specialiști s-a deplasat la fața locului, pentru a studia fisura.

Concluzia a fost una pe cât de banală pe atât de înfricoşătoare: zona este una seismică și în urma cutremurelor repetate s-a format această fisură.

Interesant este faptul că același fenomen a fost înregistrat Africa de Sud. Fisura nu este la fel de lungă ca cea din Pakistan, dar este mult mai adâncă. De data aceasta zona în care a apărut nu are nicio treaba cu seismicitatea, dar fisura există și a creat panică între oameni.

O altă fisură înfricoşătoare a apărut și în Arizona. Aceasta are 3 kilometri lungime și în urma cercetării amănunțite, specialiștii americani au declarat public că ar fi apărut în urma ploilor abundente din zonă.

Această explicație demonstrează încă o dată limitarea oamenilor de știință. Probabil că există și alte numeroase zone pe Terra unde plouă abundent într-o perioadă scurtă de timp, dar nu a crăpat niciodată pământul.

De asemenea, în ultima perioadă astfel de fisuri au mai fost semnalate și în Antarctica, Mexic, Italia sau Noua Zeelandă. Cu toate că nu există o explicație clară care să explice fenomenul, un grup de geologi arată legătura între vulcani și fisurile de pământ.

Deceniul actual este unul complicat și geologii susțin că vulcanii dau semne că se trezesc la viață. În ultimii ani, numeroși vulcani au erupt și se preconizează că viitorul va fi sumbru din acest punct de vedere.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top