Take a fresh look at your lifestyle.

Ce se întâmplă cu Soarele?

ÎntrebareaCe se întâmplă cu Soarele?” este pe buzele tuturor oamenilor de știință de la NASA. Anul 2013 este ultimul an din ciclul de 11 ani în care activitatea solară trebuia să fie la cote maxime. Cu toate acestea Soarele a intrat într-un con de umbră energetic și se pare că activitatea sa a scăzut dramatic.

Imaginile capturate în ultima vreme de telescoapele NASA arată o scădere fără precedent ale petelor și erupțiilor solare. Acest fenomen nu are nicio explicație, dar există anumite voci care susțin că poate să fie doar liniștea dinaintea furtunii. Ciclul solar al activității maxime nu s-a încheiat și din această cauză putem să ne așteptăm ca 2013 să fie un an cu probleme atunci când vine vorba despre Soare.

Fizicianul Dean Pesnell de la Goddard Space Flight Center a declarat căeste un moment maxim al Soarelui, dar nu se manifestă deloc cum ne-am așteptat comparativ cu ultimele două momente culminante petrecute în 1989 și 2001″. Dacă cele două momente culminante precedente au adus numeroase erupții solare care s-au îndreptat spre Terra, de această dată Soarele pare să fi intrat mai repede în ciclul de activitate redusă.

Soare

Activitatea solară este împărțită în două mari cicluri de 11 ani fiecare, unul de activitate maximă și celălalt de activitate minimă. Aceste două cicluri sunt separate de o perioadă de 2 ani în care activitatea solară devine impresionantă. Se pare că de această dată Soarele trece prin anumite schimbări străine de înțelegerea oamenilor de știință, fapt pentru care nimeni nu înțelege ceea ce se petrece cu Soarele în prezent.

loading...