Ce se întâmplă cu Luna? Este sau nu un astru viu?

Ce se întâmplă cu Luna? Este sau nu un astru viu?

Membrii misiunilor Apollo au adus pe Pământ sute de kilograme de roci lunare. În multe dintre acestea s-au descoperit urme de materiale procesate. Ne referim la Uraniu 236 și Neptunium 237 care sunt elemente rezultate în urma folosirii reactoarelor nucleare.

Robin Brett, fizician la NASA, declara că este mai ușor să explici inexistența Lunii, decât existența ei. Multe întrebări au fost puse cu privire la modul în care Luna a devenit satelit al Pământului, în condițiile în care ea are dimensiuni foarte mari. Unii cercetători susțin că Luna a fost capturată de Pământ prin atracția gravitațională.

Alți specialiști susțin că Luna este o parte din planeta noastră. Prin rotație, Pământul a rejectat un fragment din scoarța terestră, ulterior, formându-se Oceanul Pacific. Această teorie nu are mulți susținători pentru că s-a evaluat că Luna s-a format cu mult înaintea planetei noastre. În plus, Luna are în structura sa fier de două ori mai puțin decât Pământul. Diferențele sunt evidente.

S-a estimat că Pământul s-a format acum 4,6 miliarde de ani, iar Luna acum 5,3 miliarde de ani. Luna este mult mai bătrână decât Pământul. Această descoperire aruncă în aer teoria conform căreia Luna ar fi o parte din suprafața terestră.

O altă descoperire care adâncește și mai mult misterul este cea legată de faptul că rocile lunare sunt magnetice, în condițiile în care Luna nu are câmp magnetic.

Mult timp, s-a explicat intensa activitate seismică de pe Lună prin impactul pe care meteoriții și asteroizii îl produc în momentul ciocnirii cu suprafața lunară. Studiile efectuate în anii 70 au demonstrat că Luna în interior prezintă o uriașă cavitate, ceea ce ar explica activitatea seismică.

Loading...

În 20 noiembrie 1969, modulul lunar al misiunii Apollo 12 a fost abandonat, iar în momentul impactului cu suprafața lunară s-a produs cu cutremur puternic, fapt care a întărit convingerea că Luna în interior este goală.

Luna este al cincilea satelit ca mărime din sistemul nostru solar, cu un diametru de 3474 km. Temperatura maximă poate ajunge la +117 grade Celsius, iar cea minimă la – 163 grade Celsius.

Luna se rotește în jurul axei sale în 27 de zile, 7 ore, 43 minute și 11,5 secunde. Exact în această perioadă, Luna efectuează o mișcare de revoluție în jurul Pământului. Mișcarea se numește sincronicitate. Din acest motiv, există o față ascunsă a Lunii, pe care nu o putem observa niciodată.

În sistemul nostru solar au fost identificați 60 de sateliți naturali, dintre care 50 realizează aceeași mișcare numită sincronicitate. În anul 1971, au început să fie studiate urme luminoase strălucitoare care au fost observate pe suprafața lunară.

Aparițiile au fost numite fenomene tranzitorii și au fost observate peste 1500, numai în anul 1971. S-a spus că Luna nu este un astru mort. Fenomenele tranzitorii aveau o lungime de până la 22 kilometri. Cauzele producerii acestor fenomene rămân necunoscute.

loading...

Related posts