Spiritualitate

Ce se întâmplă când mori? 5 răspunsuri de la cei mai inteligenți oameni ai planetei

Ce se întâmplă când mori? Aceasta este o întrebarea, la care au răspuns mai mulți specialiști și au oferit explicații de-a dreptul impresionante.

Nimeni nu poate spune cu adevărat ce se întâmplă când mori. Imaginația combinată cu învățăturile străvechi pot oferi o serie de răspunsuri pertinente. Moartea fizică este diferită de cea spirituală, iar spiritul este supus unor legi bizare imediat după moartea corpului.

Einstein credea că toți cei care sunt implicați în procesul științific realizează într-o zi că spiritul uman este supus unor legi universale create în mod separat de un spirit universal.

Pentru a înțelege cât mai bine ce se întâmplă când mori, mai mulți oameni de știință și-au expus părerile. Iată care sunt acestea:

1.Ram Dass, fost profesor la Oxford

În fiecare corp există un suflet, care după ce viața fizică se termină sare la un alt nivel, până ajunge la Dumnezeu. Din punct de vedere hindus, conștiința continuă să treacă prin reîncarnări, care sunt experiențe de învățare pentru suflet. Atunci când murim, sufletul experimentează o funcție a nivelului de conștiință al fiecărui individ.

De cele mai multe ori, oamenii sunt inconștienți de acest lucru și atunci intervine drama, atât pentru individ, cât și pentru Dumnezeu. Ei intră în ceea ce creștinii numesc purgatoriu. Acele suflete sunt pierdute și este posibil să nu mai aibă o nouă șansă la viață.

loading...

2. Avocatul Alex Gray

Atunci când murim, toate simțurile se opresc și intrăm în sfera ființelor arhetipale și luminoase. Fiecare are posibilitatea să perceapă această lumină din perspectiva sa, dacă omul respectiv a dus o viață corectă atunci nu va percepe frica de moarte.

Dacă nu, atunci va intra în alte dimensiuni, puțin mai neplăcute. Nimeni nu poate spune cu exactitate ce se întâmplă când mori, până nu ajunge acolo și simte.

3. Peter Russell, specialist în cadrul Institutului de Științe Noetice

Nu am idee ce se întâmplă cu viața după moarte. Am studiat acest domeniu și am ajuns la concluzia că fiecare om are o conștiință și în momentul morții aceasta se dizolvă în conștiința globală sau universală.

Când începem să murim și să lăsăm atașamentul față de trup, conștiința dă drumul acelei identități pe care a câștigat-o din existența lumească. Cei care au avut experiențe de moarte clinică susțin că și-au pierdut simțurile și o lumină puternică le-a inundat conștiința.

Există acest sentiment al păcii profunde și al iubirii infinite. Apoi ei ajung la un prag după moarte, dincolo de care nu se mai întorc. Dar nu știm ce se întâmplă dincolo de acolo, dacă într-adevăr există o viață după moarte, pentru că oamenii care s-au întors nu au trecut dincolo de ea. Cred că multe dintre preocupările noastre legate de viața după moarte provin din dorința de a ști ce se va întâmpla cu această conștiință.

4. Bernie Siegel, un chirurg pediatru și autor a numeroase studii

Sunt sigur că sufleul după moarte își continuă existența. Nu în sensul reîncarnării neapărat, ci în oricare dintre sensuri. Cunosc oameni care văd dificultățile vieții ca o povară și spun: „De ce mă pedepsește Dumnezeu?” și „De ce trec prin asta?” Poate că acești oameni ar trebui să se întrebe: „Sunt aici pentru a învăța, a experimenta și a schimba? 

Fiecare om este la un nivel diferit al conștiinței sale și experimentează o altfel de viață. Cei care nu și-au învățat lecțiile anterioare, istoria se va repeta pentru ei și suferința va reveni până îi va purifica.

moarte 1 - Ce se întâmplă când mori? 5 răspunsuri de la cei mai inteligenți oameni ai planetei

5. Rick Strassman, recunoscut pentru documentarul The Spirit Molecule

Cred că viața continuă după moarte, dar într-o formă necunoscută. Această viață de după moarte depinde în mare măsură de ceea ce a acumulat conștiința în viața prezentă. Hindusii cred ca Jiva sau Atman este sufletul pur din om. Moartea distruge trupul, dar Jiva ramane si trece prin perioade succesive de reincarnare.

Jiva este etern si trece de la o reincarnare la alta bazandu-se pe karma acestuia. Karma produce un rezultat care va fi vizibil in viata aceasta sau in una din vietile viitoare. Atata timp cat Jiva este invaluit in ignoranta, el se va supune dorintelor materiale si ciclul va reincepe. In hinduism nu exista rai sau iad permanent, iar Jiva se va reincarna pana cand va atinge moksa, eliberarea finala. Lumea e precum un vis, cred hindusii. Omul e prins in samsara, ciclul infint de morti si renasteri. Ignoranta (avidya) ne lega de pamant, iar dorintele egoiste, ego-ul ne tin captivi.

sursa: Wakingtimes.com

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top