Ce s-a intamplat cu adevarat pe Muntele Kailas?

Muntele Kailas este punctul de răscruce al celor patru religii: Hindu, Jain, Bon şi Buddism. Din punct de vedere geografic, acest munte este poziţionat într-o zonă foarte favorabilă ca punct de origine pentru patru dintre cele mai importante râuri ale lumii. Brahmaputra, Indus, Ghaghara şi Sutlej, toate izvorăsc la 100 de kilometri de vârf şi fiecare curge dinspre munte în direcţii cardinale diferite.

Acest munte este cunoscut sub diverse nume, fie muntele sacru„,centrul sacru al Pământului„, sau chiarscările care duc spre rai„. O legendă susține că cel care urcă până în vârful muntelui va avea parte de ghinion și blesteme fără măsură, din această cauză budiştii sunt precauţi atunci când vine vorba despre acest loc sacru.

Forma sa bizară, oarecum conică, dar și care aduce cu o piramidă, a lansat de-a lungul timpului diverse controverse. Cercetătorii ruși au ajuns la concluzia că vârful Muntelui Kailas ar fi o piramidă construită din cele mai vechi timpuri. Localnicii susţin că muntele a luat naștere peste noapte, idee care ar putea susține foarte bine teoria rușilor. Dacă aceaste fapte ar fi reale atunci cu siguranță că istoria omenirii ar trebui rescrisă.

Misticismul acestui munte este evidenţiat şi de cele două lacuri de la baza să unul în formă de Soare (Manasarovar) şi celălalt în formă de Lună (Rakastal). Este uşor de înţeles de ce acest munte atrage numeroşi pelerini şi turişti dornici de descoperiri mistice, revelaţii şi cunoaştere absolută.

O altă legendă susține că aici a fost locul unde cel mai mare vrăjitor tibetan din toate timpurile Milarepa l-a înfruntat pe vrăjitorul Bon, Naro Bön-chung, într-o bătălie greu de imaginat. Inițial cei doi s-au luat la întrecere pentru a vedea cine poate ajunge cel mai repede în vârful muntelui. Unul dintre vrăjitori a folosit un fel de cilindru magic pentru a se teleporta în vârf, în timp ce celălalt s-a folosit de niște lumini puternice precum razele Soarelui. Vrăjitorii au fost atât de puternici încât, până la urmă, niciunul nu a pierdut confruntarea.

Loading...

Și dacă cei doi magicieni erau extratereștrii care se foloseau de tehnologiile avansate de care dispuneau pentru a controla și domină întreaga răsuflare umană? Răspunsul poate să fie oricare, dar este mai mult ca sigur că misticismul Muntelui Kailas nu a fost insuflat de oameni, ci de alte entități necunoscute nouă încă. Care să fi fost cauza pentru care oamenii obișnuiți nu aveau voie să urce pe munte? Nu cumva faptul că în piramida din vârf se ascundeauzeii” cu a lor tehnologie?loading...
S-ar putea să-ți mai placă și