Descopera

Ce s-a descoperit în INTERIORUL unei statui a lui Buddha – se vede doar la raze X şi e UIMITOR

O statueta din bronz a lui Buddha, expusa la numeroase muzee din Europa, ascunde in interiorul sau scheletul unui calugar buddhist, scrie Washington Post in editia online. Statueta a fost expusa pana in septembrie anul trecut la muzeul din Drents (Olanda), prilej pentru cercetatorii de la Centrul Medical Meander din localitate de a o scana cu raze X.

S-a descoperit ca in interiorul statuetei se afla scheletul unui calugar budist, despre care reprezentantii muzeului olandez au estimat ca ar fi trait in jurul anului 1100 d.Hr.

Cercetatorii si medicii au introdus apoi un endoscop in interiorul statuetei pentru a cerceta cavitatea abdominala si au descoperit ca in locul organelor interne se aflau bucati de hartie pe care erau imprimate vechi caractere chinezesti, nefiind inca descifrat ce scrie pe bucatile de hartie.

Oamenii de stiinta au avansat ipoteza ca ar putea fi vorba despre un experiment de ‘automumificare’, scriu Washington Post si discoverymagazine.com.

o statueta din bronz a lui buddha 89720000 1 - Ce s-a descoperit în INTERIORUL unei statui a lui Buddha - se vede doar la raze X şi e UIMITOR

Statutele reprezentandu-l pe Buddha cu calugari mumificati in interior sunt foarte rare si este prima data cand o astfel de statueta se afla in afara granitelor Chinei, scrie discoverymagazine.com. In prezent statueta se afla expusa la muzeul de istorie naturala din Budapesta, pana in luna mai a acestui an, dupa care va fi expusa la un muzeu din Luxembourg.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top