Bizar

Ce poti cumpara cu un dolar american?

Criză economică prin care trece omenirea pare să fie un sac fără fund în care ne afundăm câte puțin în fiecare zi. Probabil că viitorul îndepărtat ne va zâmbi și prosperitatea va pune stăpânire pe întreaga planetă, însă până atunci nu putem decât să trăim cu speranța unor vremuri mai bune.

Din dorința de a demonstra gradul de sărăcie, am întocmit o listă cu ceea ce se poate cumpăra doar cu un dolar în diversele locuri ale globului.

Iată cum puteți să cheltuiţi un dolar american în diversele locuri de pe glob:

Cambodgia: două pare de bere, o broască delicioasă cu ghimbir, o eșarfă din bumbac, 4 litri de apă, 2 cutii de Coca-Cola sau poți merge la spălătorie și spăla 1 kg de haine.

Filipine: un masaj de jumătate de oră costă doar 1 dolar, o tunsoare pentru bărbați, 28 țigări „Marlboro”, 3 baterii tip AA, 2 km cu taxiul, 4 litri de apă și bineînțeles că pentru doar 1 dolar poți cumpăra foarte mult orez.
Spania: În anumite zone din Spania pentru un dolar poți cumpăra o ceaşcă de cafea.

Vietnam: Pentru un dolar american poți închiria o bicicletă pentru o zi, 250 de grame de ghimbir confiat, 40 de ouă de prepeliță, 2 ziare, 7 litri de apă, 1,25 litri de benzină, sau două halbe de bere.

loading...

Marea Britanie: Cu un dolar american în Marea Britanie te poți considera sărac pentru că poți cumpăra doar două țigări, o jumătate de litru de benzină sau 3 mere la promoție.

Croația: o porție medie de înghețată.

Danemarca: un litru de lapte sau o carte poștală.

Ungaria: 4 mere mici, jumătate de oră de parcare în centrul vechi al Budapestei sau un hamburger.

Turcia: două pâini, un kilogram de mere sau de portocale, o ceaşcă de ceai, două sticle de apă (0.5L) sau o Coca-Cola.

Italia: o sticlă de vin ieftin sau o pastilă de Ibuprofen care vă va ameliora durerea de cap în cazul în care vinul v-a făcut rău.

Columbia: o ceașcă de cafea sau două chifle proaspete.

Coreea de Sud: în Seul vă puteți plimba cu metroul pentru doar un dolar american.

Thailanda: 4 litri de apă, o oră de vorbit la telefon, trei porții de înghețată, un litru de benzină, o plimbare cu taxiul, sau chiar mai multe produse alimentare de pe străzile din Chiang Mai.
India: pentru doar un dolar poți mânca o masă sănătoasă.

Costa Rica: papaya, ananas sau pepene verde.

Portugalia: 1 Espresso

60 - Ce poti cumpara cu un dolar american?

Laos: o bere rece, un sandwich cu șuncă și brânză, 4 role de hârtie igienică, două cești de cafea, 16 banane medii, oră de internet, 3 litri de apă.

SUA: în Los Angeles pentru un dolar vă puteţi plimba cu autobuzul albastru.

Nicaragua: o sticlă de bere.

Myanmar: un pahar de cafea rece, jumătate de pachet de țigări, mai multe comprimate de doxiciclină (împotriva malariei), 10 gogoși, 4 litri de apă sau o oră de internet.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top