Spiritualitate

Ce este moartea? O nefirească despărţire a sufletului de trup

rp_moarte.jpg
2views

Ce este moartea? Moartea este o certitudine, un final pe care nu-l putem controla. Marea trecere ne dă fiori. Este un necunoscut și nu știm ceea ce este dincolo de această barieră.

Moartea implică ritualuri diferite, în funcție de civilizația și cultura din care faci parte. Unele civilizații au o concepție diferită despre moarte. Pentru unele triburi din India, moartea este un moment de fericire. Membrii tribului petrec și dansează, după care cadavrul este incinerat. Ei consideră că sufletul este eliberat din carapacea trupului și poate să facă o conexiune cu divinitatea.

Crucificarea este o practică care nu a fost abandonată. Ea este practicată în Sudan și Arabia Saudită. În anul 2012, un tânăr de 17 ani a fost crucificat după ce a participat la o revoltă împotriva autorităților. Execuția a avut loc într-o piață publică sub privirile a mii de martori.
Pe o insulă din Indonezia, există o altă cutumă privind înmormântarea. După moartea copiilor mici, cadavrul acestora este introdus în trunchiul unui copac.

Copacul crește, iar cadavrul este absorbit de scoarța copacului făcându-se una cu natura. Ce este moartea?

Moartea are misterele și legile ei. Persoanele care mor de hipotermie, înainte de a-și da sufletul, își dau jos hainele. Fenomenul se numește dezbrăcarea paradoxală. Oamenii de știință explică această situație prin faptul că vasele de sânge periferice se relaxează și primesc o mare cantitate de sânge, care dă senzația de cald.

Loading...

Conform specialiștilor, moartea prin înec în apă sărată durează mai mult din cauza substanței saline care face ca plasma din sânge să fie eliberată în plămâni.

Doi cercetători americani au efectuat studii pe cadavrele unor animale și au descoperit că după patru zile de la moarte, unele gene continuă să funcționeze. În cazul peștilor, genele au continuat să funcționeze patru zile, iar la șoareci două zile.

În mod surprinzător, genele care se opresc din funcționare după naștere, se reactivează în momentul nașterii. Se spune că un cadavru seamănă cu un embrion care încearcă să dea naștere la viață.

Ce este moartea?

Moartea a apărut pentru că a fost slăbită comuniunea omului cu Dumnezeu, ea este o nefirească despărţire a sufletului de trup şi descompunere a trupului. Moartea înseamnă pedeapsa păcatului.

Moartea este o taină şi un prag ce trebuie să-l trecem pentru a intra „în sensul deplin al existenţei”, aşadar ea este un fenomen universal şi absolut necesar. Poate să pară paradoxal dar moartea dă un sens vieţii noastre de aici, maturizându-ne spiritual pe drumul mântuirii noastre deşi moartea este urmarea necesară păcatului, ea păstrează şi un sens bun pentru că prin ea Mântutorul ne duce la comuniunea cu Dumnezeu.loading...