Ce este darwinismul? Teoria evoluției speciilor

Ce este darwinismul? Teoria evoluției speciilor

Ce este darwinismul? Charles Darwin este cunoscut ca „Părintele Evoluției” pentru că a fost prima persoană care a publicat teoria evoluționismului. Nu numai că a descris evoluția precum o schimbare a speciilor în timp, ci a propus și un mecanism pentru modul în care funcționează, pe care l-a numit selecția naturală.

De fapt, termenul „darwinism” a devenit sinonim cu Teoria Evoluției, dar ce înseamnă cu adevărat acest cuvânt? Și mai important, ce nu înseamnă Darwinismul?

Originea cuvântului darwinism

Darwinismul, a fost introdus pentru prima dată în lexiconul lui Thomas Huxley în 1860 și avut menirea să descrie credința că specia se schimbă în timp. În termenii cei mai de bază, darwinismul a devenit sinonim cu explicația evoluției lui Charles Darwin și, într-o oarecare măsură, cu descrierea sa de selecție naturală.

Aceste idei, publicate pentru prima oară în cartea sa despre despre originea speciilor, au fost directe și au trecut testului timpului. Deci, inițial, darwinismul a inclus doar faptul că speciile evoluează în timp, datorită naturii selectând cele mai favorabile adaptări din cadrul populației. Acești indivizi cu adaptări mai bune trăiau suficient de mult pentru a se reproduce pentru a oferi generației următoare cele mai bune trăsături.

Ce este darwinismul? „Evoluția darwinismului”

Ce este darwinismul? În timp ce mulți cercetători insistă că acest lucru ar trebui să fie întinderea informației pe care cuvântul Darwinism ar trebui să o cuprindă, el a evoluat într-o oarecare măsură în timp, deoarece teoria evoluției s-a schimbat și atunci când au fost disponibile mai multe date și informații.

Charles Darwin

De exemplu, Darwin nu știa nimic despre genetică, știință care s-a inventat după moarte sa. Gregor Mendel și-a făcut munca cu plantele de mazare și a publicat datele. Mulți oameni de știință au propus mecanisme alternative de evoluție într-un timp care a devenit cunoscut sub numele de neo-darwinism.

Cu toate acestea, niciunul dintre aceste mecanisme nu au trecut testul timpului, iar afirmațiile originale ale lui Charles Darwin au fost reevaluate în conformitate cu noile descoperiri. Acum, sinteza moderna a teoriei evolutive este uneori descrisă folosind termenul „darwinism”, dar acest lucru este oarecum înșelător, deoarece include nu numai genetica, ci și alte subiecte care nu au fost explorate de Darwin ca microevoluția prin mutații ADN și alte principii biologice moleculare.

Ce nu este darwinismul?

Ce este darwinismul? În Statele Unite, darwinismul a avut un sens diferit față de celelalte zone ale globului. De fapt, adversarii Teoriei Evoluției au luat termenul darwinism și au creat o definiție falsă a cuvântului care aduce o conotație negativă pentru cei mai mulți dintre noi.

Acești anti-evoluționiști au luat cuvântul Darwinism nu doar pentru a însemna o schimbare a speciei în timp, ci și pentru a înlătura originea vieții. Darwin nu a elaborat niciun fel de ipoteză cu privire la modul în care a început viața pe Pământ în oricare dintre aceste scrieri și ar putea descrie doar ceea ce studiase și avea dovezi de susținere.

Creaționiștii și alți anti-evoluționiști au înțeles greșit termenul darwinism sau i-au modificat înțelesul mod intenționat pentru a-l face mai negativ. Termenul a fost folosit chiar și pentru a descrie originea universului și a contesta cu desăvârșire modul în care a fost creat omul.

Charles Darwin

În alte țări din întreaga lume însă, această definiție falsă nu este prezentă. De fapt, în Marea Britanie, unde Darwin a făcut cea mai mare parte a muncii sale, este un termen celebru și înțeles care este folosit în mod obișnuit în locul Teoriei Evoluției prin selecția naturală.

 Nu există nici o ambiguitate a termenului și este folosit în mod corect de către oamenii de știință, mass-media și publicul larg în fiecare zi.

Charles Darwin, știința și Dumnezeu

Cu toate că a crescut și a fost educat în spirit religios, Darwin a fost un ateu convins. În jurnalul său, el a notat. După o lungă perioadă de reflexie, am ajuns la concluzia că Vechiul Testament prezintă o istorie greșită a lumii.

La fel și textele sacre hinduse. Este dificil să crezi în miracole așa cum făceau strămoşii noștri care erau creduli și barbari. Sfârșesc prin a nu mai crede în creştinism, ci în adevărata realitate.

Darwin: Știința nu are de-a face cu Hristos

În marea să aroganta, omul crede că a fost creat de o mâna divină. În realitate, s-a format din animale. Știința nu are de-a face cu Hristos, a declarat în mai multe rânduri Darwin.

Cei care au studiat viața lui Darwin considera că ruptura cu religia s-a petrecut în anul 1850, atunci când Annie, fiica sa în vârsta de nouă ani, a murit. După acest nefericit eveniment, Darwin a scris despre tragismul morții și despre faptul că după moarte nu mai exista nimic.

În ultimele decenii, numeroşi oameni de știința și-au exprimat poziția faţă de religie. Unii au fost neutri, dar alții au avut o poziție fermă împotriva lui Dumnezeu. Printre cei care au negat existența lui Dumnezeu se număra și Isaac Asimov, fizician, care declara că nu-și pierde timpul să-l caute pe Dumnezeu, pentru că știe că nu exista.

Charles Darwin

Printre cei care au abordat mai moderat acest subiect se număra și Albert Einstein care admitea că există un spirit care se manifesta în legile universului, un spirit superior celui uman. El vorbea despre un soi religios superior celui pe care îl au oamenii naivi.

Agnosticismul este un concept filosofic în care afirmații despre existența lui Dumnezeu sunt imposibil de aflat sau explicat. Termenul agnostic a fost creat în anul 1869 de Thomas Henry Huxley.

În anul 1936, aflat pe patul de moarte, Ivan Petrovici Pavlov, laureat al premiului Nobel, în anul 1904, a tratat moartea să ca pe un experiment ştiinţific. Studenții lui au notat fiecare etapă până când Pavlov a murit. Moartea sa a fost un experiment.

Sigmund Freud este unul dintre cei mai influenţi psihiatrii din lume. El a studiat inconştientul și mecanismele de apărare împotriva represiunilor. I-au fost făcute mai mult de 30 de operaţii la gât din cauza cancerului. Și-a convins pe cel mai bun prieten, pe Max Schur, să asiste la sinuciderea să, în anul 1939.

Strauss, celebrul compozitor, a murit în anul 1939. Pe patul de moarte, el a declarat că va rămâne fidel vechii sale credinţe, cea a clasicilor și nu cea religioasă.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)