Cazurile de la Voronej, cum extratereștrii i-au speriat pe oameni

Cazurile de la Voronej, cum extratereștrii i-au speriat pe oameni

Albert S. Rosales a prezentat cateva cazuri celebre din URSS, aceste cazuri fiind foarte mediatizate in perioada in care au avut loc. Unul dintre aceste cazuri a avut loc la Voronej, oras ce avea in jur de 900.00 de locuitori in acea perioada. Numerosi ufologi rusi au investigat lucrurile care s-au petrecut in acea perioada.

Eveniomentul s-a petrecut in ziua de 27 septembrie 1989, la ora 18.30. In aceasta zi, un OZN a aterizat intr-un parc, unde se aflau atunci 30 de martori. Majoritatea acestor martori erau copii cu varste curpinse intre 9 si 11 ani, ei iesind de la scoala in momentul in care a avut loc acest incident. OZN-ul era sferic si roz, el avand un diametru curpins intre 10 si 15 metri, acesta sprijinindu-se in patru picioare. In acel moment, a iesit un individ din nava, de trei sau patru metri inaltime, el avand capul foarte mic, emisferic, fara gat, asezat direct pe umeri. Acest individ avea trei ochi luminosi, cel din mijloc rotindu-se „ca un radar”. Pe piept avea un obiect ca un scut, iar la scurt timp au mai aparut cateva aratari asemanatoare, ele avand un robot insotitor mai scund.

Un fascicul a desenat pe sol cateva triunghiuri stalucitoare, triunghiuri ce ar fi desparut rapid. La un moment dat, atat creaturile, cat si nava au devenit invizibile, dar au aparut la scurt timp inapoi. Unul dintre baieti a inceput sa urle de groaza, vrand sa fuiga, dar robotul a indreptat o teava de 50 de metri spre copil, acesta disparand. Toti copiii au inceput sa tipe, vizitatorii intorcandu-se la nava lor si disparand. Atunci cand au ajuns la 30 de metri, vizitatorii au tansit spre inaltimi si au disparut in cateva secunde. Baiatul care a devenit pentru un moment invizibil a aparut. El nu stia sa raspunda la ceea ce s-a intamplat cu el. In locul presupusei aterizarei s-a identificat o adancitura, ea avand patru amprente ale picioarelor navei. S-au facut calcule pe baza acestor adancituri si s-a ajuns la concluzia ca nava ar fi avut in jur de 11 tone. Campul magnetic al terenului a fost gasit mult mai mare. In acelasi timp, radioactivitatea era si ea crescuta, specialistii spunand ca acest lucru s-ar putea explica printr-un efect al accidentului de la Cernobil.

O aterizare misterioasa

Victor Atlasob era primarul Voronejului, el cerand sa se realizeze o comisie care sa inspecteze acest incident, din aceasta comisie facand pare atat medici, criminalisti, meteorologi, dar si un cercetator local in ceea ce priveste fenomenul OZN. Se pare ca primarul credea in argumentele care i-au fost aduse cu privire la acest presupus OZN. Reprezentantii locali ai universitatii au dat si ei raspunsuri afirmative cu privire la o posibila aterizare a unui OZN . Episcopia ar fi trimis chiar si un preot ortodox sa sfinteasca locul, pentru a-l cuarata de ceea ce se numea „lucrarea diavolului”.

Douazeci de martori ar fi asistat la aterizarea OZN-ului din 27 septembrie, cu toate acestea, nu se stie de ce, dar se pare ca toti erau copii. Ei au fost dusi in puncte diferite ale parcului si au fost rugati sa spuna tot ceea ce au vazut. De asemenea, au fost rugati si sa deseneze cele vazute. Se pare ca atat punctul de aterizare, cat si desenele facute de copii au coincis intre ele. Conform martorilor, intre cei doi ochi ai aratarii mai era ceva pe mijlocul fruntii, unii vorbind despre un al treilea ochi. Cativa au spus ca au vazut pe nava un semn, un „ j” chirilic, ce era faimosul semn UMMO.

S-au primit multe rapoarte din Voronej cu privire la aterizarile si zborurile unor OZN-uri, dar si despre diverse aratari ce semanau cu cele descrise de copii in acel parc. E posibil astfel ca probabilitatea ca acest eveniment sa fi fost o farsa a scazut foarte mult. Nu se poate vorbi nici de isterie colectiva sau halucinatie. Unii au spus ca ancheta nu a fost suficient de riguroasa in ceea ce priveste acest incident din URSS.

S-au mai desfasurat si alte investigatii ulterioare, acestea dovedind faptul ca aceste intalniri cu umanoizi nu erau insa unice. Au avut astfel loc o multime de intalniri pe langa Voronej in perioada 1989-1990.

La mijlocul lunii septembrie, in 
anul 1989, la ora 20.00, Igor Iagudin din Voronej mergea pe jos spre locul sau de munca, un aeroport local. El s-a decis sa mearga pe o scurtatura, iar in acel moment a zarit ca in stanga lui plutea un glob de lumina verde. Apropiindu-se de acest glob, el a fost surpins sa vada un barbat foarte inalt, intr-un costum argintiu, capul fiindu-i acoperit pana la umeri de o casca cu un vizor rectangular. In spatele acestui vizor se vedea un fel de lichid. Din sfera verde a aparut un ecran cu ceea ce parea a fi o schema a centralei nucleare cunoscute de ctare martor, aratand-oi cum ar fi explodat. Martorul si-a pierdut cunostinta, iar dupa o vreme si-a revenit, dar sfera pe care o vazuse si umanoidul au disparut.

Pe 21 septembrie, la ora 20.30 cativa baieti din Voronej au vazut o sfera de mari dimensiuni aterizand intr-un parc, din ea iesind doi umanoizi inalti, imbracati in argintiu si cu cizme mari si nege. Ei aveau cu ei si o entitate mica si anume un posibil robot. S-au gasit si urme de la aceasta aterizare. O alta intamplare a avut loc pe 23 septembrie, dupa ora 20, atunci cand o eleva de clasa a cincea pe nume Natasa Kralova ar fi vazut pe cer o sfera de culaore alba, aceasta sfera aterizand in parcul Voronej. Ei nu au vazut umanoizi iesind din nava, ci aparand direct in fata copiilor. Acestia aveau niste mantii albastre si pluteau in fata copiilor. Dupa aceasta intalnire, umanoizii s-au indreptat catre strada unde s-au intalnit cu familia Nedosekin. Sfera aterizata ar fi avut patru picioare, iar pe trapa de intrare se vedea o lumina. Cei care priveau au simtit o usoara durere de cap, iar vizitatorii au disparut pentru un timp. Copiii au dorit sa aduca mai multi martori la fata locului, dar cand au venit acestia, entitatile nu mai erau acolo. Copiii s-au speriat si au inceput sa tipe, iar aratarile s-au retras spre glob. Majoritatea adultilor nu au vazut nimic.

Un glob cu patru picioare

In seara de 23 septembrie, un elev de clasa a cincea, pe nume Roma Torsin, ar fi vazut si el un glob cu diametrul de 5 metri. Acest glob ar fi aterizat intr-un parc. Din acest glob ar fi coborat un robot scund care semana cu un televizor. El avea piciaore rigide, dar mainile sale se miscau in permanenta. In urmatorul moment a aparut un umanoid de vreo doi metri, el avand trei ochi si fiind lipsit de nas si de gura. Dupa o vreme, aparitiile s-au intors la nava lor si au disparut cu o viteza foarte mare. Baiatului i-a fost frica, dar se pare ca nu s-a putut misca, el simtindu-se paralizat.

O tanara a spus ca in data de 26 septembrie, la ora 19.00 a vazut, tot la Voronej un obiect cu hublouri. Din acesta ar fi iesit un extraterestru de peste 3 metri cu doi ochi mari, dar si cu o lumina rosie in varful capului. In aceeasi zi, dar la ora 20.00, trei elevi de la un liceu tehnic se intorceau acasa dupa o zi petrecuta jucand fotbal. Acestia au vazut o aratare ciudata, ea fiind complet neagra si avand lungimea de un metru. Atunci cand au chemat-o, aratarea s-a catarat in copac, chiar sub pochii copiilor, ea devenind invizibila.

voronezh

Aceste evenimente au avut loc inainte de eveinemtul principal, dar se spune ca au fost incidente si mai tarziu. Unul dintre aceste incidente a avut loc pe 30 septembrie la ora 20.45. Natasa Gladkova era o eleva in clasa a opta care statea alaturi de un grup de prieteni. Ea a auzit un sunet foarte puternic, asemanator celui produs de avioane, dupa care a vazut un glob luminos, acesta fiind inconjurat de un brau de luminite. Globul a aterizat intr-un luminis. Din acest obiect au iesit 5-65 umanoizi, ei avand o inaltime obisnuita, unii avand pelerine argintii, iar altii avand pelerine negre. Capetele nu li se vedeau ei invartindu-se in jurul globului si examinand cu atentie locul. Martorii nu au auzit sunete, dar cand s-au apropait, fiintele au disparut imediat, iar globul a inceput sa se ridice usor, dupa care s-a indepartat rapid. Tanarul Denis Valerievici se plimba prin Voronej cand a vazut deasupra sa o nava in forma de ou, de culaore roz. Aceasta emitea fascicule de lumina. Obiectul a coborat precum o frunza cazatoare, Denis vazand in aceasta nava un „batran” de vreo 1,35 metri.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This