Take a fresh look at your lifestyle.

Cazuri de dispariții misterioase și inexplicabile

Anual, în lume sunt raportate dispariții de persoane de ordinul sutelor de mii. Cazurile sunt investigate, după care sunt clasate pentru că anchetatorii nu au indicii asupra modului cum s-au produs aceste cazuri, iar dispăruții nu sunt descoperiți. Ceea ce este de neînțeles este faptul că aceste dispariții se produc sub ochii altor persoane.

Cei care au fost martori la astfel de evenimente susțin că persoanele în cauză parcă s-au volatizat. În anul 2013, autoritățile franceze s-au confruntat cu un astfel de caz care a rămas neelucidat, cu toate că s-au efectuat căutări de amploare.

Misterioasa întâmplare s-a petrecut în Corsica. Un grup de francezi vizitaseră casa în care a trăit o perioadă de timp Napoleon. Turiștii, 20 la număr, se deplasau încolonați către hotel, pe una din îngustele străzi ale orașului. Cel care încheia grupul se numea Hubert și pentru că era ziua lui de naștere, își invitase colegii din grup la o cafenea.

Hubert era într-o formă de zile mari, râdea, glumea, discuta cu persoanele care erau în fața sa. După câteva minute, s-a constatat că Hubert dispăruse. Au fost anunțate autoritățile și au început căutări de amploare. Peste o sută de polițiști, câini special dresați pentru astfel de evenimente, elicoptere care au survolat orașul, au participat la căutarea lui Hubert.

Corsica este o insulă și pentru a putea ajunge în partea continentală ești obligat să utilizezi vaporul. Există doar două curse pe zi, iar Hubert dacă ar fi vrut să plece de pe insulă trebuia să ajungă în portul orașului, lucru pe care nu l-a făcut.

Loading...

Cardul pe care îl avea asupra sa nu a fost utilizat după dispariția lui Hubert. Un an de zile a durat ancheta care în final nu a dus la niciun rezultat.

Un alt caz la fel de misterios s-a petrecut în Australia. Trei buni prieteni s-au îmbarcat pe un iaht și au plecat într-o mină croazieră. Cei trei erau recunoscuți ca fiind buni marinari.  Pentru că după trei zile nu au revenit în port, au început căutările. Ambarcațiunea a fost descoperită la scurt timp. Cei trei dispăruseră fără urmă. La bordul iahtului nu au fost descoperite urme de sânge sau de violență.

În statul american Vermont, în apropiere de orașul Bennington, în câțiva ani au avut loc mai multe dispariții de persoane, cazuri rămase neelucidate. Cel mai ciudat s-a petrecut într-un autobuz care transporta muncitori forestieri în Bennington.

disparitii

Unul dintre muncitori a dispărut fără urmă din autobuz, în condițiile în care autobuzul nu efectuase opriri. Lucrurile personale ale dispărutului au fost găsite pe scaunul ocupat de acesta.

Un caz despre care s-a scris foarte mult a fost dispariția unui călător de la bordul unui avion care decolase din Australia. Cum a fost posibil ca în plin zbor, un călător să dispară din avion?

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și