CAZURI CELEBRE. LA LIMITA DINTRE VIAŢĂ ŞI MOARTE

CAZURI CELEBRE. LA LIMITA DINTRE VIAŢĂ ŞI MOARTE

Cum este să fii într-o stare profundă de hipotermie și totuși să revii la viața? Vă prezentăm câteva cazuri care au intrat în istoria medicinei.

În anul 1980, Jean Hilard avea 19 ani. Într-o seară de decembrie a pornit spre casa unui prieten pe o șosea din Minnesota. Vremea s-a înrăutăţit brusc, iar temperatura a coborât la -30 de grade. Pentru că ningea puternic, nu a mai putut înainta cu mașina și a hotărât să parcurgă pe jos distanța până la locuinţa prietenului său.

Nu era îmbrăcată adecvat și cu toate acestea a reușit să înainteze câțiva kilometri. A fost descoperită dimineața, la cinci metri distanța de locuinţa prietenului său. A fost transportată la spital unde s-a constatat că temperatura corpului era sub cea de 31 de grade, iar pulsul era de 12 bătăi pe minut. Cu toate acestea, după câteva ore și-a revenit.

În ianuarie 2016, Justin Smith avea 26 de ani și locuia în Pennsylvania. În una din seri, a ieșit la un bar cu mai mulți prieteni. După câteva ore, prietenii s-au despărțit și fiecare a plecat spre casă. Smith a fost găsit după 12 ore pe marginea unui drum, la temperaturi de minus douăzeci de grade Celsius. Și-a revenit în mod miraculos, însă şi-a pierdut două degete de la mână, ca urmare a îngheţului.

În iarna anului 2001, într-o localitate din Canada s-a petrecut un caz de-a dreptul incredibil. Un bebeluş de 13 luni a reușit să iasă în timpul nopții din casă. A fost găsit după patru ore în curtea casei căzut în zăpada. Și-a revenit la spital, după câteva ore.

În iarna anului 1999, Anna Bagelholm, o tânără suedeză de 29 de ani, se afla la schi cu mai mulți prieteni. Din cauza ghetei, a alunecat și a căzut într-un lac înghețat. Poziția era spectaculoasă. Capul era înfipt în gheață lacului. A rămas conştientă timp de 40 de minute datorită unei pungi de aer care era sub gheață. Când a fost recuperată, temperatura corpului era de 13 grade. Și-a revenit în mod miraculos în urma intervenţiei medicilor.

viața continuă după moarte

Un alt caz la fel de spectaculos s-a petrecut în Japonia. În iarna anului 2006, un tânăr a alunecat de pe munte căzând într-o râpă. După ce și-a fracturat bazinul, și-a pierdut conștiința. A fost găsit după 24 de ore. Medicii au declarat că în cele 24 de ore, organismul a intrat într-o stare de hibernare, organele fiind în prezervare, situație care i-a salvat viața.

CATEGORIES
Share This
>