Cazuri celebre, copii adoptați și crescuți de animale

Cazuri celebre, copii adoptați și crescuți de animale

Marcos Rodriguez Pantoja este un adevărat Mowgli. La vârsta de șase ani, a fost vândut de tatăl său unui crescător de capre din munții Sierra Moreno. După moartea acestuia, copilul a rămas singur și de teama mamei vitrege nu s-a întors în sat, preferând să rămână singur în munți, printre lupi, șerpi și capre.

S-a hrănit cu plante, dar ajutat de lupi, a început să vâneze iepuri. Pantoja declara, am mâncat alături de lupi, tot ceea ce se putea mânca.

La 19 ani, garda civilă spaniolă îl recuperează din munți și Pantoja intră în contact cu civilizația. La vârsta de 72 de ani, Pantoja a acordat un interviu jurnalului El Pais, în care făcea declarații despre viața plină de greutăți pe care a dus-o în civilizație. El a vorbit deschis despre tratamentul la care a fost supus de patronii la care a lucrat, despre bătăile pe care le-a primit de la aceștia, despre condițiile mizere în care a lucrat.

Neputând să se adapteze civilizației, Pantoja a hotărât să se retragă la vechii lui prieteni, lupii. De această dată, aceștia nu l-au mai acceptat în compania lor. A fost obligat să revină la civilizație.

Copii adoptați și crescuți de animale

Cazul Oxana Malya

În anul 1991, autoritățile au descoperit o fetiță de opt ani, într-o cabană izolată din Ucraina. Fetița fusese abandonată de părinții săi la vârsta de doi ani și timp de șase ani, crescuse alături de o haită de câini. Ea se comporta precum un câine, mergea în patru labe și scotea sunete specifice acestora.
După 30 de ani de terapie, Oxana are limbajul unui copil de cinci ani. În prezent, lucrează la un adăpost pentru câinii vagabonzi.

Cazul Shamdeo

În anul 1972, un băiețel cu un comportament asemănător lupilor a fost descoperit în jungla indiană. El a fost dus la un centru fondat de Maica Tereza. Cu tot efortul pe care medicii l-au depus, copilul nu s-a adaptat și câțiva ani mai târziu a murit.

Loading...

Compasiunea păsărilor

Și păsările sunt capabile de compasiune. În anul 2008, un copil cu vârsta de șapte ani a fost descoperit într-un apartament din Rusia care era plin cu păsări. Mama lui nu i-a vorbit niciodată, considerându-l un animal. Copilul agita brațele precum o pasăre aripile.

loading...

Related posts