X-Files

CAZUL VARGINHA, ozn-ul prăbușit în Brazilia

În ianuarie 1996, în apropiere de Varginha, Brazilia, un OZN s-a prăbușit. Populația orașului a intrat în alertă. Poliția și pompierii s-au deplasat la locul accidentului.

Mulți martori au declarat că au văzut creaturi ciudate care fugeau spre pădurea de lângă locul accidentului. Armata a izolat zona, iar agenți civili au periat zona. Câteva luni mai târziu, 15 persoane vorbesc despre acest incident. Varginha este un oraș cu o populație de 120000 de locuitori.

În seara de 20 ianuarie 1996, printre locuitori circula zvonul că mai multe creaturi extraterestre care au fugit de la locul accidentului se ascund în împrejurimile orașului.

Trei tinere se întorceau de la lucru și pentru că orașul este așezat pe niște coline, au preferat să meargă pe o scurtătură care trecea pe lângă o pădure. Lângă un tufiș au văzut o creatură care conform spuselor tinerelor, nu era nici om, nici animal.

A doua zi, unul dintre marii ufologi brazilieni, Ubirajara Rodrigues s-a deplasat în Varginha pentru a ancheta acest caz. El a reușit sa discute cu o infirmieră care lucra la spitalul din oraș. Aceasta i-a relatat că, imediat după accident, o parte din spital a fost închisă și câțiva dintre cei mai mari medici brazilieni au venit în cel mai mare secret la spital.

Aparatura medicală a fost pregătită pentru o intervenție medicală foarte importantă. Lucrurile s-au mai calmat până în aprilie 1996. Atunci a avut loc inaugurarea grădinii zoologice din oraș. Seara, a avut loc o recepție la care au participat sute de persoane.

loading...

Mai multe persoane care erau fumătoare s-au retras pe terasa restaurantului. La un moment dat, au văzut o creatură care a început sa fugă în zig zag în momentul în care câteva persoane au încercat să se apropie. Zona a fost încercuită de militari și au început căutările. Câteva ore mai târziu, aceasta a fost prinsă și transportată la spitalul din oraș.

Cu toate eforturile care s-au făcut, la câteva ore, creatura a murit. A doua zi, un convoi militar a preluat cadavrul și l-a transportat la Universitatea Campinas. La câteva zile, trupe americane au transportat cadavrul în SUA.

O luna mai târziu, doi studenți care se aflau într-o mașină au văzut pe marginea drumului o altă creatură care a fugit speriată în momentul în care mașina s-a apropiat.

Toți civilii care au fost martori la aceste evenimente au fost anchetați de către autorități și în schimbul tăcerii li s-au oferit sume mari de bani. Unii au acceptat, alții și-au menţinut declarațiile.

ozn 2 - CAZUL VARGINHA, ozn-ul prăbușit în Brazilia

O parte din documentele privind incidentele de la Varginha au fost declasificate în anul 2015. Unul dintre acestea prezintă modul în care a fost capturată o creatură extraterestră și ulterior, cadavrul a fost preluat de trupele americane.

loading...
To Top