Cazul Rendlesham, obiectul neidentificat care a încercat să fure focoasele nucleare

Cazul Rendlesham, obiectul neidentificat care a încercat să fure focoasele nucleare

Doua baze militare din aceasta zona erau inchiriate de catre NATO, fortelor americane. Aceste baze ar fi gazduit un numar nedivulgat de focoase nucleare, acestea aflandu-se la o distanta de trei kilometri una de cealalta, bazele fiind despartiote de catre padurea de pini Rendlesham.

In ziua de azi, se cunosc mai mult de 50 de martori care pot confirma incidentul care a fost cuprins in datele oficiale pe care le averm la dispozitie. In jurul orei 3.00, in ziua de 26 decembrie 1980, a fost vazuta o lumina foarte puternica deplasandu-se prin aceasta padure. Ofiterul de serviciu a crezut initial ca s-a prabusit un avion sau acesta ar fi aterizat cu forta, de aceea o patrula de trei persoane a fost trimisa la fata locului pentru a investiga acest caz.

Persoanele care s-au deplasat in acest loc, au raportat faptul ca in padure au vazut un obiect straniu si stralucitor, aparent metalic. Forma acestui obiect era triunghiulara, el avand o lungime de doi-trei metri. Obiectul avea si o lumina rosie, plutitoare in varf, lumina cu ajutorul careia reusea sa ilumineze intreaga padure. Sub aceasta lumna, mai avea si o alta lumina aditionala, aceasta fiind de culoare albastra. Lumina albastra ajungea pe pamant, de aceea martorii au spus ca obiectul ar fi plutit in aer sau se suspenda pe picoarele acelea de lumina. In momentul in care patrula s-a apropiat de obiect, acesta s-a strecurat printre copaci si a disparut fara urma. A doua zi s-au observat la sol urme, dar si o radioactivitate mai mare.

O lumina printre copaci

Doua zile mai tarziu, tot in aceasta padure a fost vazuta o lumina rosie ca soarele. Aceasta lumina se misca printre copaci si pulsa, de aceea locotenentul unei baze s-a dus sa investigheze personal acest incident. La un momentdat aceasta lumina a inceput sa emita numeroase particule stralucitoare, ea descompunandu-se in cinci obiecte albe, separate. Pe cer au putut fi observate trei obiecte asemanatoare cu stelele, toate trei fiind la circa 10 grade deasupra orizontului. Obiectele se miscau foarte rapid, in unghiuri ascutite, luminile caracteristice acestora fiind albastre, rosii, dar si verzi.

Locotenentul adjunct a descris tot ce a vazut intr-un raport oficial, care intr-un final a fost desecretizat. In noaptea respectiva, mai multe statii radar, inclusiv statia din Heathrow a specificat faptul ca in acea noapte ar fi aterizat in padurea din preajma bazelor respective o nava. Colonelul responsabil pentru aceasta investigatie a recunoscuit faptul ca toata intamplarea a fost si filmata de catre militari, dar acest film ar fi ajuns in baza Ramstein din Germania Occidentala, iar din acest moment nu s-a mai stiut nimic despre el.

Charles Halt, locotenentul care a vazut toate aceste intamplari a avut numeroase aparitii publice in care a detaliat toate cele intamplate. Una dintre cele mai recente interventii ale sale a fost in emisiunea radio Coast to Coast, emisiune in care colonelul a povestit tot ceea ce a vazut in seara respectiva. Un lucru neobisnuit, pe care acesta si-l mai aminteste inca a fost „explozia” obiectului repsectiv in mai multe obiecte mai mici. Unul dintre aceste obiecte intorcandu-se asupra bazei militare si emanand un fascicul luminos, precum laserul. Un alt obiect s-a deplasat catre baza militara din Bentwaters.

In aceeasi emisiune, un cunoscut ufolog pe nume Robert Hastings, si-a prezentat si el propriile opinii in legatura cu acest caz, dar si cu privire la alte cazuri in care au fost implicate OZN-uri deasupra unor baze nucleare. Doi controlori de trafic aerian, i-au confirmat acestuia ca erau de serviciu in seara evenimentuiui respectiv si urmarisera pe radar un obiect neidentificat, acesta parcurgand 190 de kilomteri in doar 8-9 secunde si reusind chiar sa faca instantaneu niste cotituri de 90 de grade. Aceasta manevra era imposibila pentru orice aparat pamantean. Unul dintre observatori chiar a vazut un obiect stralucitor plutind deasupra tunrului de apa din baza Bentwaters.

Obiectul a pornit cu o viteza nemaivazuta, disparand. Hastings a mai facut referire si cu privire la alte cazuri, tot atat de cunoscute, multe dintre acestea implicand OZN-uri deasupra unor baze aeriene. Un astfel de incident a avut loc langa o baza din Volvograd. In acel moment, un OZN imens a activat codurile de lansare ale rachetelor nucleare intercontinentale, lucru ce ar fi insemnat ca s-ar fi declansat un razboi mondial.

OZN-uri misterioase la granita dintre India si China

Pe data de 19 noiembrie a anului 2012, intr-un ziar din India apareau cateva detalii cu privire la aparitia unui OZN. Articolul din acest ziar vorbea de faptul ca la granita dintre China si India se afla 150 de obiecte plutitoare si luminoase, de marimea unei mingi de tenis, vazute de trupele care pazeau granitele tarii. Unui general al armatei Indiei, i-au fost trimise numeroase rapoarte cu privire la aparitia acestor lumini ciudate. Raportul sugera ca aceste sfere se ridica dincolo de orizont, de pe partea chineza a granitei, ele traversand cerul foarte incet, timp de cateva ore, dupa care dispar. Un astfel de obiect a fost vazut si in postul Thakung, incidentul fiind caracterizat de prezenta unei lumini flash continue.

Desi initial a fost considerat a fi un caz lipsit de importanta, el a devenit mai serios, India dorind sa cunoasca mai multe informatii cu privire la acest incident de la China. S-a pus problema chiar si a unei intalniri cu privire la litigiile in ceea ce priveste frontierele tarii. Prin intermediul acestor intalniri s-a stabilit faptul ca incidentele de la granita tarilor nu vor escalada. Aceasta problema a fost abordata chiar si la un nivel inalt, in biroul primului ministru. O sursa spunea ca trupele indiene ar dori sa deschida focul asupra acestor obiecte care apareau dinspre granita Chinei.

Agentiile de securitate si nici cele militare nu au fost insa in stare sa identifice natura obiectelor, dar s-a confirmart faptul ca acestea ar fi fost drone sau sateliti care proveneau din China. In zona a fost adus un radar terestru mobil, insa acesta nu a fost in stare sa identifice obiectele care erau totusi vazute cu ochiul liber. Acesta era un semn al faptului ca obiectele pe care le vedeau militarii nu erau totusi metalice. Nici macar analiza spectrala nu a putut distinge nimic. Armata s-a ocupat si de trimiterea unei drone de recunoastere, dar nici in acest fel nu au fost obtinute mai multe informatii relevante despre aceste aparitii. Militarii au ajuns la concluzia ca acele aparitii chiar provin din partea chineza, de aceea ei s-au gandit ca ele ar fi niste lanterne plutitoare controlate de la distanta. S-a renuntat si la aceasta idee dupa ce s-au incercat variante produse in laborator.

ozn

Unii oficiali de varf din India inca sunt de parare ca aceste echipamente sunt de origine chinezeasca, ele avand camere de inregistrare foarte performante. China a negat mereu ca ar fi implicata intr-un astfel de incident. Mai multe surse au mai zis si ca aceste incidente ar fi fost vazute si in urma cu cinci-sase ani. Exista chiar rapoarte ca un grup de alpinisti ar fi fazut un OZN in zona Lahaul, mai multi agenti investigand incidentul care a avut loc atunci.

Cele mai multe observatii recente provin din trecatoarea Konga din Himalaia, aceasta granita fiind inca disputata de India si de China. La aceasta granita s-au desfasurat unele dintrre cele mai importante lupte din razboiul indo-chinez din 1962. Acest loc este unul dintre cele mai putin umblate din lume, granicierii patruland doar pe o parte a frontierei. In aceasta zona au fost vazute OZN-uri iesind ca din pamant. Acest lucru a intarit suspiciunile cum ca in zona ar exista o baza OZN sub pamant si ca ambele guverne, atat cel indian, cat si cel chinez ar cunoaste aceste baze foarte bine.

Revista Magazin

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This