Cavalerii cercului de aur: Societatea secretă care dorea să construiască un imperiu al sclaviei

Cavalerii cercului de aur: Societatea secretă care dorea să construiască un imperiu al sclaviei

Cavalerii Cercului de Aur au vrut să creeze o confederație în cadrul Statelor Unite. Această zonă, de peste 3000 km pătrați trebuia să funcționeze precum un stat. În acest stat urmau să muncească zeci de mii de sclavi. Un plan perfid, gândit de unii dintre cei mai bogați oameni din SUA.

„Lumea nu este suficientă”

Alexandru cel Mare susținea că „lumea nu este suficientă”. La jumătatea secolului al XIX-lea, Statele Unite ale Americii, un grup de bărbați din sud cunoscuți ca „Cavalerii Cercului de Aur” au subscris la o filozofie similară.

Această societate secretă a eclozat un complot pentru protejarea și extinderea sclaviei. Cu toate că nu avem prea multe detalii despre cavaleri și istoria lor, știm obiectivul lor final: crearea unui imperiu care se va întinde din Caraibe până în Pacific, construit pe tutun, bumbac, zahăr și transpirația sclavilor.

Sclavia între Nord și Sud

Statele Unite ale Americii de Nord și de Sud au adoptat abordări diferite ale sclaviei.

În timp ce Nordul nu era scutit de sclavie, sistemul său economic nu se baza doar pe munca forțată a afro-americanilor înrobiți. Mai important, statele nordice au ajuns treptat să interzică sclavia.

Cavalerii cercului de aur

În stânga este George WL Bickley, șeful Cavalerilor Cercului de Aur.

Dar în Sud, lucrurile erau cu totul altfel. Munca liberă a sclavilor a susținut economia Sudului. Într-adevăr, așa cum a arătat un recensământ din 1860, regiunea a exploatat forța de muncă gratuită a aproximativ trei-patru milioane de sclavi.

Desigur, diferitele abordări ale nordului și ale sudului asupra sclaviei au creat o tensiune semnificativă. Încă de la mijlocul anilor 1830, grupurile din sud au promovat sclavia. Această tensiune a continuat de-a lungul primei jumătăți a secolului al XIX-lea, deoarece s-au adăugat noi teritorii în Statele Unite ale Americii.

Așa-numitul Compromis din 1850 a extins și mai mult această constrângere politică. California a devenit un stat liber. Sclavia în teritoriile Utah și New Mexico continuă sclavagismul, iar comerțul cu sclavi din Washington, DC a fost interzis.

Odată cu decizia lui Dred Scott, în 1857, de a aboli sclavia, mulți sudici nu au susținut decizia. Mulți dintre ei nu au fost dispuși să renunțe la această practică.

Cavalerii Cercului de Aur se unesc

George WL Bickley era un astfel de om. Ceea ce l-a făcut diferit, a fost însă fervoarea cu care s-a ocupat de această sarcină.

Doctorul, aventurierul și editorul din Virginia a avut o viziune. Trebuia să creeze o nouă lume în Sud, bazată pe sclavie. Cavalerii Cercului de Aur s-a înființat pe  la 4 iulie 1854.

Obiectivul general al organizației secrete a lui Bickley a fost: crearea unui imperiu alimentat de sclavie, cunoscut sub numele de „Cercul de Aur”.

Acest imperiu ar fi avut un diametru de 2.400 de mile. Capitala ar fi fost în Havana, Cuba. Influența sa s-ar fi extins de-a lungul sudului Americii de Nord pe teritoriul Mexicului, America Centrală și o mare parte din Caraibe.

Cavalerii cercului de aur

Scenă de război

O mare parte din misiunea Cavalerilor s-a bazat pe o altă societate secretă mai veche, numită Ordinul Stelei Singulare (OLS). OLS a funcționat ca o armată neoficială care dorea invadarea țărilor din America de Sud.

Din păcate pentru cavaleri, tensiunile din jurul sclaviei s-au aprins în 1861, când statele confederaților sudice au intrat în război cu statele Uniunii Nordului. Obiectivul Cavalerilor a devenit imposibil de atins.

Planuri eșuate pentru invazia Mexicului

Înainte de războiul civil american, care avea să încheie decisiv sclavia în Statele Unite, cavalerii s-au concentrat pe invadarea și anexarea Mexicului. Totuși, acest vis al Cercului de Aur nu s-ar realiza niciodată.

Bickley nu a reușit niciodată să organizeze raiduri pentru a invada Mexicul. Cu toate acestea Sudul era împânzit de membri organizației. Un jurnalist a scria:

„Această secțiune a țării este plină de membri ai acestei organizații misterioase, iar focurile lor de tabără se văd în fiecare seară… Se raportează că 300 dintre ei se află în drum spre Goliad … O companie din treizeci a venit astăzi din Baltimore, sub comanda lui Lt. Phillips. O alta sâmbătă. ”

Însă un soldat american a scris într-o scrisoare personală că, deși acești bărbați s-au adunat, intențiile lor păreau neclare și dezorganizate:

„Există trei sau patru sute de bărbați aici, care aparțin grupării KGC. Nu știu care sunt planurile lor. Presupun că vom primi ordine curând să-i arestăm, pentru a-i împiedica să intre în Mexic. ”

În ciuda sutelor de cavaleri care s-au învârtit lângă granița cu Mexicul, invazia nu s-a petrecut niciodată. Din cauza lipsei de fonduri sau poate de lipsa de organizare, încercarea cavalerilor de a anexa Mexicul nu a avut loc niciodată.

Cavalerii cercului de aur dizolvat de război

Adevăratul câmp de luptă pentru sclavie a fost Războiul civil american, care a avut loc între 1861 și 1865. Statele sudice au pierdut conflictul în fața statelor din Uniune, care au determinat sfârșitul sclaviei și sfârșitul viselor Cercului de Aur.

Cavalerii cercului de aur

Cavalerii în așteptarea ordinului pentru invadarea Mexicului!

Mulți cavaleri ai Cercului de Aur au luptat pentru Confederație, inclusiv Bickley, care a participat ca chirurg al armatei. Toate acestea înainte de condamnarea la moarte pentru spionaj în 1867.

Odată cu abolirea sclaviei, Cavalerii Cercului de Aur și-au pierdut orice speranță. Totuși, asta nu i-a împiedicat unii oameni să sugereze că organizația este încă activă ca societate ascunsă.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)