Cătina tratează cu succes bolile de inimă și este un energizant natural

Cătina tratează cu succes bolile de inimă și este un energizant natural

Cătina este cunoscută sub numele de ginsengul românesc și este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea numeroaselor boli. Cătina este de real folos în bolile de inimă, reumatism, dar și este o sursă incredibilă de vitamina C și energie. 

Catina roşie era nelipsita din farmacia verde a fiecărei case. Rădăcină şi scoată se foloseau la tăbăcit iar ramurile pentru vopsit. Dar erau bune şi că diuretic, sudorific, astringent aperitiv. Fiartă în oţet scoarţa ere întrebuinţata că insecticid. Frunzele şi ramurile se foloseau contra reumatismului, în bolile splinei.

Extern, era remediu pentru durerile de dinţi şi răni. Cu tulpinile plantei se făceau bai copiilor slăbiţi, rahitici. Catina aduce un aport important de vitamine. Se poate folosi la următoarele afecţiuni: boli de inimă (curăţă arterele), afecţiuni bucale diverse, avitaminoza, cancer, colesterol, colite, dermatoze, diaree, faringite, gastrite, hemoroizi, herpes icter, inflamaţii, intoxicaţii, Parkinson, răni zemuinde, reumatism, ulcere cutanate (extern), urticarie.

Mugurii se pot folosi de către cei care sunt în vârstă, fiind considerat unul dintre remediile care împiedică îmbătrânirea, mai ales dacă se folosesc sub formă de tinctura (câte 10 picături, de 3 ori pe zi, în dilutie cu apă).

Frunzele se vor folosi sub formă de infuzie: 2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune în 250 ml apă. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Acest ceai curata perfect vasele de sânge. Fructele protejează de radiaţii, fiind recomandate celor care fac chimioterapie.

Tonifiant general, au puternică acţiune antiscorbutică şi vermifuga. Refac celula ficatului şi-l vindeca. Distrug infecţiile, uşurează cicatrizarea. Fructele se consuma proaspete sau sub formă de suc.

Se vor lua minimum 4-5 linguriţe de 3 ori pe zi. Praful de fructe se va pune sub limbă pentru 10 minute, după care se înghite cu puţină apă de 3 ori pe zi.

loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)