CĂȚELUȘA LAIKA, SINGURUL ASTRONAUT TRIMIS ÎN SPAȚIU PENTRU A NU SE MAI ÎNTOARCE

Hachiko a fost un câine care a devenit celebru în Tokio. În fiecare dimineață, își însoțea stăpânul la gara din Tokio. Stăpânul urca în tren, iar Hachiko se întorcea acasă.

Seara, își aștepta stăpânul la gară, pentru a merge amândoi acasă. Ani și ani, Hachiko a făcut acest traseu.

În una din seri, stăpânul nu a mai coborât din tren. Făcuse un infarct, în urma căruia a murit. Timp de zece ani, după moartea stăpânului, Hachiko l-a așteptat pe stăpânul său, în gara din Tokio.

El a devenit simbolul fidelității și în onoarea sa, autoritățile au ridicat o statuie. Pielea lui Hachiko este conservată într-un muzeu din Japonia.

Hachiko era un câine din rasa Akita. Unul dintre shogunii Japoniei a comandat construirea unui palat de 500000 de metri pătrați pentru câinii lui preferați din această rasă.

Akita este un câine de vânătoare dar în Japonia este considerat un simbol al nobleții și al fidelității.

loading...

Un alt câine celebru a fost Laika. Moscova, anul 1957. În plin război rece, URSS se pregătește să trimită în cosmos o cățelușă, pe nume Laika. Totul s-a făcut în cel mai mare secret.

Laika a trecut o serie de teste și antrenamente pentru acest istoric zbor. Ea a fost candidatul ideal pentru a face o călătorie în spațiu, într-o capsulă.

În 3 noiembrie 1957, capsula este lansată în spațiu. Laika devenise un erou național. Din păcate, rezerva de mâncare și oxigen nu era decât pentru o săptămână. Capsula Sputnik 2 nu fusese proiectată pentru a se reîntoarce pe Pământ. După mai multe luni, în care capsula a rămas în orbita Pământului, ea a reintrat în atmosferă și s-a dezintegrat.

Laika a fost singurul astronaut trimis în spațiu pentru a muri. Un alt câine devenit celebru este Wang Cai. El își așteaptă stăpânul, un chinez care lucrează la o bancă, de la ora 9 la 17, în fața băncii, până ce stăpânul își termină serviciul.

Jon Tumilson a fost un soldat american care a fost ucis în Afganistan. El susținea că Hawkeye, câinele său, este precum un fiu.

În timpul ceremoniei de înmormântare, câinele a stat întins lângă sicriul stăpânului său. Nimeni nu a reușit să-l îndepărteze.

Captain este un câine devenit celebru în Argentina. De opt ani, de când stăpânul său este mort, el nu a părăsit cripta unde acesta a fost înhumat.

Salty este un câine care în 11 septembrie 2001, se afla împreună cu stăpânul său, la etajul 71, în unul din turnurile din World Trade Center.=

hachiko - CĂȚELUȘA LAIKA, SINGURUL ASTRONAUT TRIMIS ÎN SPAȚIU PENTRU A NU SE MAI ÎNTOARCE

În timpul atacului terorist, câinele a fost eliberat de către stăpânul său, pentru a se salva. Inițial, câinele a luat-o la fugă pe scări, însă, după câteva minute, a revenit la stăpânul său, ajutându-l să găsească drumul, în bezna care se crease, pentru a se salva.

În Thailanda un câine abandonat de stăpânul său, pe o autostradă, și-a așteptat două luni stăpânul, pentru a-l recupera.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns