Mistere

CATEDRALA SEGRADA FAMILIA, PUTEREA NUMĂRULUI 33

Lucrările la catedrala Sagrada Familia, Barcelona, au început în anul 1882, dar nici în ziua de astăzi nu este finalizată. Se preconizează că lucrările vor fi finalizate în anul 2030.

Celebrul Antonio Gaudi a dedicat aproape 50 de ani din viața sa acestei construcții. El a murit în anul 1926, călcat de un tramvai. El a lăsat cu limbă de moarte ca schițele sale să fie respectate întocmai.

După moartea lui, biserica catolică a refuzat să sponsorizeze construcția acestei catedrale. Aceasta s-a înălțat numai din donații publice.

Catedrala este un puzzle de dimensiuni gigantice. Catedrala are trei fațade, cea a Nașterii, a Pasiunii și a Gloriei.

Pe una dintre fațade se poate observa pătratul magic format după cum urmează
1, 14, 14, 4
11, 7, 6, 9,
8,10,10,5
13,2,3,15

Chiar și pe ușile masive există acest pătrat magic. Rezultatul adunării este 33 pe coloană, rând, diagonală. Numerele care ies în evidență sunt 14, 10 și 33.

Numărul 33 este format din cifra 3 iterata în majoritatea religiilor, creștinism, budhism, hinduism. La creștini este Tatăl, Fiul, Sfântul Duh.

Iisus a fost răstignit la 33 de ani, în anul 33. Se spune că la vârsta de 33 de ani omul atinge perfecțiunea fizică și psihică.
Coloana vertebrală are 33 de vertebre.

33 reprezintă cel mai înalt rang din consiliul suprem al lojelor masonice.

33 este format din adunarea lui 11 și 22, două numere cu puteri deosebite.

În Biblie, numărul 11 este al Antihristului, el urmează pe 10 care înseamnă cele zece porunci.

Pe una dintre fețele catedralei există două statui care ne pun pe gânduri. Ne referim la statuia lui George Washington, cunoscut mason, și pe cea a lui Baphomet, zeitate satanică, adulată de masoni.

CATEDRALA SEGRADA - CATEDRALA SEGRADA FAMILIA, PUTEREA NUMĂRULUI 33

Pe o altă ușă este încrustat textul, Și ce este adevărul? Aceasta a fost întrebarea pe care i-a adresat-o Pilat din Pont lui Iisus. Iisus a răspuns, Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top