Catastrofa de la FUKUSHIMA, lucruri nespuse de spre cel mai mare dezastru nuclear al secolului al XXI-lea

Catastrofa de la FUKUSHIMA, lucruri nespuse de spre cel mai mare dezastru nuclear al secolului al XXI-lea

Regiunea nord californiană este recunoscută ca fiind o redutabilă producătoare de vinuri. Studii din ultimele luni au relevat că vinul conține urme radioactive.

În urmă cu câțiva ani, un cutremur puternic a provocat un tsunami care a afectat grav centrala nucleară de la Fukushima.

A fost una dintre cele mai mari crize nucleare din lume. O vastă zonă din Japonia a fost afectată, apa și vegetația fiind infestate radioactiv. Consecințele nu s-au limitat la această zonă.

De curând, cercetătorii americani au studiat 18 sticle de cabernet rose produs în anul 2011. Nivelul materiei radioactive era foarte ridicat. Izotopul cesium 137 nu se găsește în natură decât ca urmare a unor evenimente nucleare. Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns până în California.

În anul 2011, la Fukusima s-a produs un cutremur care a generat un tsunami în urma cărora și-au pierdut viața 16000 de persoane, iar 160000 au fost evacuate din zonele afectate. O bună parte din rezidurile nucleare au ajuns în mare, afectând fauna și flora marină.

Să ne aducem aminte că în 26 aprilie 1986, a avut loc catastrofa de la Cernobîl. Sovieticii au ținut secret producerea acestei tragedii timp de trei zile. Numai în data de 29 aprilie încep să parvină primele informații despre catastrofă.

Loading...

În cazul accidentului de la Fukushima, autoritățile japoneze au dat primele informații despre amploarea dezastrului după 74 de zile. Catastrofa nucleară a fost considerată cel mai puternic accident nuclear din secolul al XXI-lea.

În 11 martie 2011, în Japonia are loc cel mai puternic seism care a putut fi măsurat. A urmat un tsunami care a produs valuri cu o înălțime de 30 de metri, distrugând o zonă de coastă de peste 600 kilometri.

În 12 martie 2011, autoritățile japoneze dau primele informații despre accidentul nuclear, susținând că este de nivelul patru, iar timp de mai multe luni au încercat să minimizeze efectele. În realitate, incidentul era clasat la scara 7.

Catastrofele nucleare sunt clasate pe o scară de la 1 la 7, numită INES, elaborată după catastrofa de la Cernobîl, în anul 1990.

Primul incident nuclear din istoria omenirii s-a produs în anul 1951, în SUA. Imediat după deschiderea centralei nucleare, a avut loc o pierdere de apă, peste 4000 cubi, cu o temperatură extrem de mare, care a antrenat o explozie, în urma căreia s-a format un nor radioactiv devastator.

A urmat Marea Britanie. Prima centrală nucleară de la Sellfield, a fost locul unei catastrofe. Câteva tone de combustibil nuclear au ars timp de câteva zile. Flora și fauna de pe o suprafață de 500 kilometri pătrați au fost afectate. Animalele din ferme au fost incinerate, iar laptele distrus.

FukushimaSovieticii nu au fost la prima catastrofă nucleară în anul 1986, la Cernobîl. În 29 septembrie 1957, a avut loc o catastrofă nucleară la Celiabinsk, la centrala nucleară Maiak. Peste 80 de tone de material radioactiv au făcut explozie. Și de această dată, sovieticii au păstrat tăcerea sau au minimalizat incidentul.

În ceea ce privește astăzi, zona Cernobîl, nivelul de radiații este foarte ridicat, iar animalele din zonă prezintă mutații genetice. Ultimele informații relevă faptul că lupii cu grave mutații genetice au părăsit arealul de la Cernobîl, forțele de ordine din Ucraina fiind în alertă.

loading...

Related posts