CATACLISMELE NATURALE, FORȚA CARE UCIDE

Doggerland a fost un oraș care era considerat inima Europei. O lume pierdută, așa a fost numit de specialiștii englezi. Acum 18000 de ani, Doggerland era un oraș cu mii de locuitori, situat între Marea Britanie și restul Europei, între Scoția și Danemarca.

Conform cercetătorilor englezi, Doggerland a fost un oraș incredibil și care a dispărut ca urmare a unui tsunami.

În jumătatea sudică a Mării Nordului au fost descoperite ruinele acestui oraș, schelete de mamuți, arbori fosilizați, unelte de lucru.

Se presupune că în urma acestui cataclism, nivelul mării a crescut cu 120 de metri, iar Doggerland a fost înghițit de ape. Istoria umanității este plină de mistere. Multe civilizații au pierit în condiții pe care oamenii de știință nu le-au clarificat.

Conform statisticilor, în lume există 616 zone urbane care sunt expuse unor cataclisme naturale majore. Peste 660 milioane de persoane care locuiesc în aceste zone sunt expuse la pericole care țin de inundații, tsunami, cutremure, erupții vulcanice.

Loading...

În perioada 1980-2000, mortalitatea cauzată de catastrofele naturale a crescut cu 60%. Într-o perioadă de 10 ani, 1994-2004, peste 800000 de persoane au murit în catastrofe naturale. În decembrie 2004, au murit 230000 de persoane ca urmare a unui tsunami produs în sud-estul Asiei.

În anul 1931, inundațiile din China au făcut peste 2 milioane de victime. În anul 1976, în China, un cutremur puternic a avut un bilanț tragic, aproape 655000 de persoane au murit.

Conform statisticilor, Asia este zona cea mai expusă la astfel de cataclisme.  În anul 2014, a fost realizată o hartă cu cele mai expuse zone ale globului la cataclisme naturale. Falia San Andreas, California și cea Nord-Anatoliană sunt cele mai periculoase.
Los Angeles și Teheran sunt considerate orașele cele mai expuse la astfel de catastrofe.

Shanghai, China, are 24 milioane de locuitori, este cel mai mare oraș din lume și este construit pe delta râului Yangtze. Pericolul producerii inundațiilor este foarte mare. În aceeași situație este și Parisul.

O situație la fel de periculoasă este pentru locuitorii din Calcutta, India. Riscul de a se produce tsunami este major în Japonia, unde orașele sunt amplasate de-a lungul faliilor active ale oceanului. Zona Osaka – Kobe este expusă unor cutremure uriașe.

În Europa, țările cu cel mai mare risc la dezastre naturale sunt Albania, Olanda, Serbia, Grecia, România, Italia. Din 173 de țări, România ocupă locul 82 în ceea ce privește riscul producerii unor catastrofe naturale.

CATACLISMELE NATURALE

Cea mai sigură țară din lume este Qatarul. În Europa, în ciuda vulcanilor pe care îi are, Islanda este cea mai sigură țară.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și