Descopera

Cât de sănătos este pateul din comerț. Ce conține acest produs alimentar

Dacă îți faci griji pentru sănătatea ta, cu siguranță te întrebi cât de sănătos este pateul din comerț. Acest produs alimentar iubit de români ascunde multe ingrediente nocive, unele dintre ele sunt cancerigene.

Dacă vrei să știi cât de sănătos este pateul din comerț, trebuie să afli ce ingrediente conține. Acest produs alimentar este îmbunătățit cu aditivi care îți pun în pericol sănătatea. Potrivit unui studiu făcut de Asociația Națională pentru protecția consumatorului, majoritatea conservelor de pate conține grăsimi, foarte multă sare și doar un sfert din el este carnea de porc, rață, gâscă sau găină.

Cât de sănătos este pateul din comerț: E-urile

Pentru a determina cât de sănătos este pateul din comerț, trebuie să știi câte E-uri are produsul. În funcție de producător, numărul acestor aditivi diferă. Există brand-uri care folosesc chir și 10 E-uri 452 (polifosfaţi), E407 (caragenan), E412 (gumă guar), E415 (gumă xantan), E300 (acid ascorbic), E621 (glutamat monosodic), E250 (nitrit de sodiu), E120 (carmin), E316 (erisorbat de sodiu) şi E330 (acid citric), conform csid.ro. Acești potențiatori sunt cancerigeni.

Cât de sănătos este pateul din comerț: coloranții

Coloranții sunt alți factori care determină cât de sănătos este pateul din comerț. Dacă citești cu atenție etichetele, vei observa că sunt nelipsiți din pateuri, de orice fel ar fi aceastea, vegetal sau animal.  Cel mai întâlnit colorant este carminul, care poate produce alergii și erupții cutanate.

Cât de sănătos este pateul din comerț: aditivul de porum, slănina și șoriciul

Aditivul de porum, slănina și șoricioul sunt ingrediente care îți arată cât de sănătos este pateul din comerț. Acestea sunt adevărate bombe calorice și fac din pateul de ficat un aliment care trebuie evitat în curele de slăbire.

Cât de sănătos este pateul din comerț: Monoglutamatul de sodiu

Monoglutamatul de sodiu este unul din factorii cei mai importanți care determină cât de sănătos este pateul din comerț. Acest ingredient este un potențiator de aromă, care face ca pateul să aibă un gust delicios. Însă, este extreme de nociv și crează dependență. Poate duce la instalarea „sindromului bucătăriei chinezeşti”, (dureri de cap, ameţeli, palpitaţii,probleme neurospihice)

loading...

Cât de sănătos este pateul din comerț: nitritului de sodium

Nitritului de sodiu este foarte important și determină cât de sănătos este pateul din comerț. Acest ingredient crește termenul de valabilitate al pateului, însă numeroase studii au arătat că poate duce la cancer de colon. Este de evitat acest conservat extreme de nociv.

Pate de ficat - Cât de sănătos este pateul din comerț. Ce conține acest produs alimentar

Cât de sănătos este pateul din comerț: alergeni

Alergenii determină cât de sănătos este pateul din comerț. Sunt foarte periculoși pentru sănătate. Printre cei mai folosiți se numără uten, ţelină, muştar şi soia.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top