Cât de pregătiți suntem să facem față unor viruși de proveniență extraterestră?

Cât de pregătiți suntem să facem față unor viruși de proveniență extraterestră? Este întrebarea pe care și-au pus-o fizicieni germani de la Observatorul Sonneberg.

Acest subiect a fost lansat în spațiul științific, după ce a fost descoperită în stratosferă o sferă metalică de dimensiuni microscopice, în interiorul căreia era material biologic. Unii cercetători susțin că este vorba despre un agent infecțios care pune în pericol existența noastră. Alții susțin că este un material genetic, precursor al vieții pe Pământ.

Sfera este formată din titan și vanadium, iar în interior se află un lichid misterios. Conform specialiștilor este un microorganism programat să propage noi forme de viață pe Pământ sau să aducă moartea. A fost avansată teoria conform căreia este o panspermie dirijată, un transfer de microorganisme dirijat și controlat de forțe extraterestre.
Sfera a fost descoperită pe o sondă spațială, iar impactul cu aceasta a fost atât de puternic încât a lăsat un mic crater pe sondă, asemenea unui asteroid care lovește Pământul.

Astronauții, cei mai expuși la viruși extratereștri

Revista Astrobiology trage un semnal de alarmă referitor la pericolul la care sunt expuși astronauții. Virușii extratereștri sunt un real pericol, mai ales că lumea științifică nu are informații despre aceștia.

Virușii extratereștri, un scenariu real

În anul 1918, 72 de locuitori ai peninsulei Seward, Alaska, au murit în cinci zile, răpuși de un virus misterios. Scenele erau terifiante. Virusul a lovit atât de repede, încât cadavrele au fost descoperite la locurile de muncă sau în timp ce mâncau, așezate la masă.

rp_univers.jpg

În același an, în 25 de săptămâni, aproape o sută de milioane de locuitori au murit din cauza gripei spaniole. Virusul a fost letal, de 50 de ori mai puternic decât un virus obișnuit de gripă. El a lovit concomitent în mai multe zone ale globului, zone izolate, între care nu existau legături directe.

Loading...

În ultimii ani, Ebola a făcut milioane de victime, mai ales în Africa. Cu toate studiile efectuate, virusul nu se află sub control. Sunt specialiști care afirmă că ar fi de origine extraterestră, propagat dirijat sau accidental, prin intermediul asteroizilor și meteoriților.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și