Cât de inteligenți sunt extratereștrii?

1

Cât de inteligenți sunt extratereștrii? Această întrebare pară să fie una fără răspuns, dar analizând date importante din contextul răpirilor sau observațiilor extraterestre, putem să conturăm un răspuns parțial corect.

La prima vedere, atunci când observăm un OZN, putem spune că aceste aparate de zbor sfidează orice lege clasică a fizicii. Pornind de la acest aspect, dar și de la performanțele acestor aparate de zbor impresionante, am putea spune că frații noștri extratereștrii au atins un prag al evoluției inteligenței, pe care noi, oamenii, nu îl vom cunoaște prea curând.

Tehnologie de vârf, comportament ciudat

Absurditatea este un capitol din enciclopedia ufologică. În acest capitol este dezbătută neconcordanța sau paradoxul dintre vârful tehnologic atins de farfuriile zburătoare și comportamentul bizar al celor care navighează în interiorul lor. Este o listă cuprinzătoare de comportamente ilogice din partea ocupanţilor navelor ce ne vizitează, pare-se, destul de frecvent.

Pe de-o parte, vizitatorii enunţa motivele altruiste şi nobile – dorinţa de a-i ajuta pe pământeni, de a-i ridica la nivelul lor tehnologic; pe de altă parte, acţiunile lor sunt de-a dreptul agresive, ostile. Este suficient să ne amintim semnalările multiple de animale răpite şi mutilate, răpirile de persoane şi straniile operaţiuni efectuate cu persoanele răpite. S-au înregistrat numeroase relatări privind chinurile atroce la care au fost supuşi cei răpiţi şi se cunosc chiar cazuri de decese în urma torturilor suferite.

O categorie destul de largă de cercetători ai fenomenului contactelor cu extratereștrii este de-a dreptul scandalizata de interesul morbid al acestora faţă de organele sexuale umane şi de actul sexual. Exista chiar opinia că extratereştrii nu ar fi umanoizi, ci un fel de insecte de dimensiuni mari, care nu au un comportament cu mult mai raţional decât al furnicilor, termitelor sau albinelor.

Oamenii care au venit în contact cu aceste fiinţe atestă că le-au văzut alergând fără nici un rost pe pajiști după vitele care păşteau, plimbându-se de colo până colo prin cabina farfuriei lor, fără să aibă nici un fel de activitate, dar, mai ales, comiţând fel şi fel de gafe, care de care mai mare.

Cât de inteligenți sunt extratereștrii?

Opinia specialiştilor diferă. Unii sunt de părere că cei ce au venit pe Pământ din spaţiu au un coeficient ridicat de inteli-genta, alţii însă cred că cei ce vin în contact cu pământenii şi comit gafele monu-mentale despre care am amintit sunt plasaţi undeva la partea inferioară a scării inteli-gentelor extraterestre, dacă nu cumva sunt nişte roboţi, programaţi mai bine sau mai rău, care au fost meniţi să execute un fel de muncă de jos, minţile cele mai luminate fiind undeva, departe, poate la mii de ani-lumină aici. Lipsa sentimentelor, a compasiunii faţă de cei pe care îi răpesc şi îi supun la fel de fel de experimente pare a fi dovada că avem de-a face cu nişte minţi artificiale, care îndeplinesc un anumit program, cu plusurile şi minusurile inerente.

Loading...

Specialiştii înclină să creadă că oa-menii, la rândul lor, sunt mult prea maleabili, prea încrezători. Desigur, sunt destui indivizi dintre pământeni care nu sunt dispuşi să coopereze cu farfuriştii, ceea ce acestora nu le place defel. Şi aceasta nemulţumire îi face să greşească şi mai mult, se pare.

rp_extraterestru.jpg

Dacă sunt însă un fel de mecanisme robotizate, care execută un anume program, atunci nu este greu să ne imaginăm în ce hal îi afectează reacţiile umane neprevăzute, capabile să zapacească chiar şi inteligenţele cele mai înalte, necum nişte amărâte de inteligenţe artificiale din generaţii mai puţin sofisticate! Intimidate, zăpăcite sau nu, aceste inteligenţe nepământene sunt totuşi în stare să bage spaima în oricare dintre noi, prin totală absenţă a compasiunii (cum am mai spus) şi simţului umorului şi prin acţiunile lor, pe care nici nu le-am putea numi duşmănoase, ostile nouă, ci pur şi simplu lipsite de orice urmă de suflet: extratereștrii aceştia nu fac decât să îndeplinească ceea ce li se cere de mai-marii lor, cei ce i-au trimis aici cu un anume scop.

Care este scopul vizitelor extraterestre?

Specialiştii considera că extratereştrii se afla pe Terra şi îndeplinesc tot felul de misiuni nu de dragul oamenilor, al pământenilor, ci pentru propriul lor folos. Ei caută şi experimentează ceva anume, nu ştim încă ce şi pentru ce o fac, dar există nenumărate cazuri de acţiuni ostile, torturi, provocarea de răni şi traumatisme, cu final letal chiar. Astfel de evenimente se petrec de mai bine de 35 de ani în bazinul fluviului Amazon. Se cunosc şi unele cazuri de răpiri urmate de torturi şi rănirea celor răpiţi, chiar în Statele Unite.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și