Spiritualitate

Călugării din Athos, avertisment dur legat de profetiile despre Apocalipsa

Comunitatea Manastirii Cutlumus din Muntele Athos, langa care a vietuit intr-o chilie Sfantul Paisie Atonitul, a emis un mesaj adresat tuturor ortodocsilor, formuland un avertisment impotriva atractiei excesive fata de asa-zisele „profetii” ale sfantului.

Reprezentantii manastirii precizeaza ca mai multe cercuri de credinciosi din tarile ortodoxe interpreteaza intr-un sens gresit cuvintele Sfantului Paisie, sau atribuite in mod fals acestuia. De regula, asa-zisle profetii, vehiculate de ortodocsi, fac trimitere la Apocalipsa, informeaza portalul de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Parintii atoniti amintesc drept cauza a acestei atractii, „piata globala de astazi”, care ii obisnuieste pe consumatori cu tema „profetiei”, constant reinnoita si promovata. Aceasta este destinata tuturor tipurilor de oameni, indiferent de nivelul lor cultural, de religie sau de origine, vremurile viitoare fiind adesea promovate prin filme cu profetii, prezente pe internet si la televizor, prin muzica, in functie de reteta propagandei superproductiilor americane.

lg - Călugării din Athos, avertisment dur legat de profetiile despre Apocalipsa

Calugarii din Athos avertizeaza, astfel, asupra faptului ca „profetia este de neconceput in afara celorlalte virtuti. Una dintre ele este smerenia”. Inclusiv „Sfantul Paisie stia ca nimeni nu este infailibil”. Viziunile Sfantului Paisie, legate de viitor, nu incercau sa descrie viitorul, ci subliniau evolutiile puternice ale unor evenimente, in functie de alegerea oamenilor.

„Ceea ce este sigur, este faptul ca profetia ne este data spre pocainta, pentru a intoarce viata noastra, catre Dumnezeu. Toti cei implicati in carisma profetiei sunt oameni de o anumita sobrietate spirituala. Ei sunt curati duhovniceste, sufletele lor sunt oglinzi pure, care reflecta tainele lui Dumnezeu si ale lumii. Sobrietatea, cu toate acestea, este necesara nu numai profetului, ci si celui care primeste profetia”.

Cel ce o primeste in mod corect, trebuie sa transpuna in duhovnicesc ceea ce aude. Din pacate, unii petrec ore intregi pentru a afla cat mai multe despre momentul venirii celui rau, dar nu-si amintesc sa redeschida Evanghelia, sa priveasca la Cuvantul lui Dumnezeu – mai afirma mesajul Parintilor atoniti.
Sursa: cultural.bzi.rov

loading...
loading...
1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    28 august 2017 at 11:42

    Apocalipsa este un mijloc eficient de manipulare a popoarelor, care se dedau la tot felul de crime inainte de „sfarsitul lumii”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top