Descopera

CASTELUL HUSKA, CALEA SPRE INFERN

Castelul Huska este o bijuterie a arhitecturii gotice și se află la o distanță de 50 de kilometri față de Praga, Cehia.

Castelul este faimos nu numai datorită arhitecturii, ci și prin faptul că a fost construit într-o zonă greu accesibila, unde nu există drumuri, ci numai o pădure în care accesul este foarte greu. El a fost ridicat în perioada 1253-1278.

Castelul a fost construit pe un puț despre care se spune că nu are fund. Regele Otocar al II-lea s-a oferit să elibereze orice prizonier care se oferea să coboare în puț. Primul prizonier a coborăt dar, după cinci minute a început să urle. A fost tras la suprafață și au constatat că înnebunise. Aceeași situație s-a întămplat și cu al doilea prizonier. După această întâmplare nimeni nu a mai avut curajul să coboare.

În timpul celui de al Doilea Război Mondial, castelul a fost ocupat de SS-iști interesați fiind de legendele care circulau și de ședințele oculte.

Se spune că puțul subteran duce spre infern. Dincolo de legendă, cercetătorii au încercat să exploreze puțul, însă condițiile au fost foarte dificile. Puțul pare că nu are fund, au spus ei.

Ceea ce este și mai curios este faptul că fațada castelului este orientată spre interior și nu spre exterior, acolo de unde ar fi putut veni pericolul. Pe zidurile interioare sunt picturi care reprezintă dragoni sau scene demonice. Din interiorul castelului se aud zgomote sau strigăte ciudate.

loading...

În anul 1836, poetul ceh Karel Hynek Macha scria că a petrecut o noapte în castel, o noapte a tenebrelor. Spirite ale infernului ieșeau din puț.

Castelul Huska - CASTELUL HUSKA, CALEA SPRE INFERN

Castelul Huska nu are o importanță strategică. Cu toate acestea, naziștii au fost atrași ca un magnet. Multe ședințe oculte au fost făcute în castel, mărturie fiind documentele descoperite după plecarea lor.

loading...
To Top