CASTELUL DE CORAL, CEL MAI MARE MISTER AL SECOLULUI AL XX-LEA

Castelul de Coral este o construcție megalitică realizată cu ajutorul levitației. Castelul a fost proiectat și construit în Florida, de un singur om, Edward Leedskalnin, un sculptor amator leton.

Întreaga structură este realizată din blocuri mari de piatră unite fără utilizarea mortarului Piatra folosită se numește calcar oolitic sau piatră coral.

Imensele blocuri de piatră au fost sculptate și poziționate sub formă de ziduri, mese mari, scaune cu basoreliefuri și un turn de locuit. Greutatea totală a structurii este de 1100 tone, și a fost construită în 28 de ani, din 1923, până la moartea sculptorului, în anul 1951.

Sculptorul a cărat bucățile de piatră singur, fără utilaje moderne, el ținând ascuns tehnicile utilizate. Cea mai mare bucată de piatră cântărește 30 de tone.

Castelul de Coral constă într-un turn pătrat cu două etaje, folosit ca locuință, situat în colțul unei grădini înconjurate de ziduri megalitice, unde se află sculpturi în formă de stele și plante, un telescop îndreptat spre Steaua Nordului, un obelisc, un cadran solar, mese, scaune în formă de semilună, o fântână, paturi, scaune regale.

Având în vedere că s-ar fi servit doar de unelte manuale achiziționate dintr-un depozit, această operă este de mare valoare, dat fiind perfecțiunea cu care au fost tăiate pietrele.

Loading...

Sculptorul a fost rezervat cu privire la tehnicile de lucru. El a declarat că a utilizat levitația magnetică. O mare parte din lucrări le-a executat în miez de noapte, la lumina unui felinar.

Întrebat cum a reușit să mute blocurile de piatră, el a răspuns că a înțeles bine legile legate de pârghii și greutate și că nu a fost dificil.

El a făcut aluzie la tehnicile folosite în construcția marilor piramide egiptene. Blocurile de piatră au fost transportate de la o carieră de piatră care se afla la o distanță de 15 kilometri. Nu se cunoaște modul cum le-a transportat, mai ales că, sculptorul era un imigrant leton sărac care nu deținea decât o camionetă veche și o bicicletă.

Doi martori au declarat că l-au văzut pe sculptor cum a făcut să plutească un bloc de piatră. Povestea castelului este un tristă. La 26 de ani, cu o zi înainte să se căsătorească, sculptorul este părăsit de iubită. Toată perioada care a urmat a dedicat-o construirii acestui castel care a fost închinat iubitei lui.

O poveste asemănătoare o are complexul de la Taj Mahal, a cărui construcție a durat 20 de ani și a fost ridicat ca un tribut adus soției regelui.

Referitor la tehnica de lucru, sculptorul susținea că materia este acționată de magneți individuali și că oamenii de știință au căutat unde nu trebuia pentru a înțelege energia electrică.

În notele sale, sculptorul afirma că a descoperit secretul piramidelor egiptene și ale vechilor construcții din Peru, Yucatan și Asia. Un vecin de-al sculptorului a declarat că în miez de noapte, atunci când acesta lucra, l-a auzit cântând pietrelor.

castel coral

Mai mulți specialiști americani care au vizitat Tibetul au susținut că tehnica de a cânta pietrelor este folosită în ridicarea acestora la diferite înălțimi.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și