CASTELUL CALENDAR, DE LA ZAU DE CÂMPIE, MISTER ȘI TRAGEDIE

În comuna Zau de Câmpie, județul Mureș, în anul 1911 a fost construit un castel de către baronul Istvan Ugron. Construcția mai poartă numele de Castelul Calendar pentru că are 365 de ferestre, câte zile sunt într-un an, are 52 de camere, câte săptămâni sunt într-un an, are patru turnuri, la fel cu numărul de anotimpuri, șapte terase, numărul zilelor dintr-o săptămână, 12 holuri, numărul lunilor dintr-un an.

Castelul stă sub sigiliul unei poveste de dragoste dintre baron și una dintre fiicele țarului Nicolae al II-lea. Baronul a fost ambasador al Austro-Ungariei în Rusia, moment în care s-a îndrăgostit de una dintre fetele țarului. Baronul a hotărât să construiască pentru prințesă un castel. Trei ani au muncit țăranii din zonă pentru a zidi castelul. În momentul în care au terminat munca, fiica țarului a fost nemulțumită și a cerut ca aleea principală să fie pavată cu bani de aur.

Baronul nu i-a putut îndeplini dorința și idila celor doi s-a terminat. Trei ani mai târziu, toată familia țarului, inclusiv prințesa, au fost uciși de bolșevici.

După acest eveniment tragic, baronul nu s-a mai căsătorit. În anul 1925, baronul cedează castelul lui Istvan Banffy. Moare în anul 1948 la Cluj.

17 iulie este o zi de doliu pentru Biserica Ortodoxă Rusă, pentru că este ziua în care țarul împreună cu familia sa au fost uciși.
Nicolae al II-lea Romanov a fost ultimul țar al Rusiei. Asasinarea familiei țariste este o lecție înfricoșătoare a istoriei. Țarul împreună cu toată familia au fost arestați și li s-a impus domiciliu forțat la Țarskoe Selo, reședința de vară. Mai târziu, sunt deportați la Tobolosk, o localitate izolată din Siberia.

În octombrie 1917, sunt duși la Ekaterinburg. Lenin a fost autorul planului de asasinare a familiei țarului. Iurovski este desemnat de Lenin să pună în practică acest plan. Se prezintă la Ekaterinburg, însoțit de un pluton de execuție. Îi citește țarului sentința după care îl împușcă în față.

Măcelul este continuat cu țarina și cei cinci copii, inclusiv Alexei, singurul fiu al țarului. Cadavrul țarului, al țarinei și ale celor cinci copii au fost transportate lângă o mină din apropiere, unde li s-a dat foc, apoi s-a turnat acid sulfuric pe oase, după care resturile au fost îngropate într-o groapă comună.

Au tasat pământul deasupra gropii cu o mașină militară. Trupurile au zăcut în uitare și ignoranță, până în anul 1991. A fost început procesul de identificare, care a durat până în anul 1994.

CASTELUL CALENDAR - CASTELUL CALENDAR, DE LA ZAU DE CÂMPIE, MISTER ȘI TRAGEDIE

În anul 1998, la 80 de ani de la masacru, rămășițele pământești ale Romanovilor au fost înmormântate la Catedrala Petro Pavlovsk din Sankt Petersburg.

În timpul ceremoniei a fost purtată o icoană cu chipul martirilor care și-a schimbat culorile, pe icoană au apărut pete sângerii și împrăștia miros de mireasmă. În anul 2000, țarul împreună cu familia au fost canonizați.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns