CASTELUL BRAN, MIT ȘI PARANORMAL

La începutul secolului al XIII-lea, din ordinul Cavalerilor Teutoni, este construit un castel din lemn în pasajul Rucăr-Bran. Trecerea era păzită de soldați localnici, dar și de cavaleri din Cristian.

Rucăr-Bran era una dintre cele mai importante căi comerciale, iar atacurile mongolilor erau frecvente. În anul 1242, mongolii atacă și dau foc la castel.

În anul 1377, din ordinul regelui Ungariei, castelul este reconstruit, de această dată, din piatră. În anul 1699, Habsburgii devin proprietarii castelului. În anul 1920, castelul intră în proprietatea casei regale din România, care îl renovează timp de 10 ani și îl transformă în reședință de vară. A fost unul din locurile preferate ale reginei Maria.
În anul 1927, este descoperit un pasaj secret între cele două etaje, care asigura în caz de pericol, retragerea celor care locuiau castelul.

În anul 1950, castelul este deschis vizitatorilor. Castelul este cunoscut mai ales datorită domniei lui Vlad Țepeș, 1448-1476. El mai era numit și Dracul, din cauza execuțiilor sale sângeroase.

Bram Stoker, mitul lui Dracula

Stoker este autorul romanului Dracula, inspirat din viața lui Vlad Țepeș și a contesei Elizabeth Bathory, fiind cunoscută ca o ucigașă în serie. Ea a fost judecată și condamnată să rămână închisă în camera sa, până la moarte.
În roman, este prezentată dragostea imposibilă dintre Dracula, un conte vampir și Nina Harcher, o muritoare de rând. Acțiunea romanului se desfășoară la Castelul Bran.

Paranormal în Castelul Bran

Mulți specialiști în paranormal au studiat castelul, după ce mai mulți martori au asistat la fenomene neobișnuite. Din sala de tortură se aud zgomote neobișnuite, gemete, țipete.

Loading...

CASTELUL BRAN

Membrii asociației britanice Shadow Seekers s-au deplasat la castel în anul 2012. Cu ajutorul unor aparate sofisticate ei au reușit să măsoare câmpul electromagnetic în momentul apariției unor spirite.

Ei susțineau că în castel există spiritul unei tinere, pe nume Helena, care a locuit în castel și care la vârsta de 27 de ani a murit. Localnicii vorbesc despre spiritul reginei Maria. În nopțile de vară, în grădina castelului, se simte un miros de violete, florile preferate ale reginei.

loading...

Comentariile sunt închise.