CASE ÎN CARE SPIRITELE ȘI-AU GĂSIT LINIȘTEA

Imaginaţi-vă o casă cu 160 de încăperi, 10000 de ferestre, uși care duc spre cer, scări care se opresc în tavan. O astfel de casă există în California, San Jose și a fost construită în secolul al XX-lea de Sarah Winchester. Ea spunea că a construit aceste camere pentru spiritele care o vizitau.

La scurt timp după ce s-a căsătorit, îi moare unicul copil, iar la câțiva ani, moare și bogatul său soț, Winchester. Soțul său era fiul moștenitor al imperiului financiar Winchester. A urmat o perioadă tulbure pentru Sarah. Ea susținea că, spiritele celor uciși cu carabina Winchester îi făceau viața un calvar.

Un medium a sfătuit-o să construiască o casă cu multe camere, unde spiritele să se odihnească. Cu cât ea va construi mai mult, cu atât spiritele vor fi satisfăcute și ea va trăi mai mulți ani.

Ea a cumpărat casa în anul 1882. Casa avea opt camere. Vreme de treizeci și opt de ani, până a murit, Sarah a extins casa.
Îi rămăsese o avere colosală pentru acea perioadă, 20 milioane de dolari. Ea a decis ca acești bani să-i investească în acest gigant proiect.

Casa are șapte etaje, dar la cutremurul din 1906, o parte din ea s-a prăbușit. După cutremur, Sarah hotărăşte să extindă casa pe orizontală, ca urmare a sfaturilor primite de la spiritele care o vizitau.

Numărul 13 este simbolic pentru această casă. Casa are 13 părți, cu 13 scări, 13 lampadare. În toată această perioadă, casa a fost un șantier. Se lucra non stop, și sâmbăta și duminica și în zile de sărbătoare. Sarah a murit în somn, la vârsta de 83 de ani.

La fel de ciudat este și Castelul Iulia Hașdeu de la Câmpina. Hașdeu a respectat toate detaliile privind construcția, pe care fiica sa, Iulia, i le-a transmis în ședințele de spiritism pe care le organiza.

Cutremurul din martie 1977, a afectat o bună parte din castel. În mod curios, Templul Castelului, cel mai înalt turn, nu a fost afectat.

Templul are un pronaos cu oglinzi paralele și un altar. În mijlocul turnului, se urcă pe niște scări metalice. Acolo se află statuia lui Iisus sculptată de Raphael Casciani. Oglinzile paralele simbolizează că tot ceea ce pătrunde este recreat la infinit.

În simbolismul constructiv, ochiul domnului din vârful bolții cerești sau cupolei templului evocă imaginea porții strâmte, situate la zenitul cosmosului sau bolții înstelate, care se deschide spre necunoscut. Prin ochiul domnului trebuie să treacă orice ființă ajunsă în stare de a-și regăsi sinele.

Războiul, cutremurele, ignoranța umană au afectat de multe ori castelul. Statuia lui Iisus nu a fost niciodată atinsă. După moartea fiicei sale, Hașdeu a mai trăit 20 de ani, cufundat în universul celor vii și a celor plecați în ceruri.

Camera de spiritism de la castel, prezintă în unul dintre pereți o gaură, prin care spiritul Iuliei pătrundea. În una din vizitele pe care le-a făcut la castel, Caragiale a avut o surpriză de proporții. Hașdeu l-a informat că trebuie să-l prezinte stăpânei casei. Noi suntem gazde, aici, a mai spus el.

SPIRITELE - CASE ÎN CARE SPIRITELE ȘI-AU GĂSIT LINIȘTEA

Hașdeu l-a dus la scorbura unui pom, în interiorul căreia se afla portretul Iuliei, încadrat de mușchi, din care răsăreau plante.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns